Ahoj lidi, Našel jsem tenhle svůj starší příspěvek a tak sem přidám další tip na MAZÁNÍ. Je jím
RICINOVÝ OLEJ (český název rostliny Skočec, latinsky Ricinus). Dá se koupit v lékárně. Je to právě onen olej na vyvolání "vyměšování". Ale určitě si ho kupte v lékárně, sami si ho nevyrábějte. Nevařený (přímo vylisovaný) je totiž celkem prudce jedovatý. I když chtěl bych vidět toho vola, co by to dokázal pozřít.
Pravdou je, že lidé (a lékárníci obzvlášť) tenhle olej již téměř neznají a větší množství vám nebudou chtít prodat, abyste se snad "neusr... k smrti". Pokud ho budete používat jako já, na ruce, tak 100g by vám mělo vydržet na dost dlouho. Olej je hodně hustý, proto možná nebude vhodný na obličej. Opravdu nevím. Když ho někdo na obličej vyzkouší ať sem přidá názor. Nechci vám tvrdit, že má nějaké zázračné léčebné účinky. Nemá. Je to jen velmi kvalitní, tělem dobře snášený olej. Ale i takových je málo. Kdo z vás někdy vyzkoušel vařené vepřové sádlo, ví o čem mluvím. Tento olej je lepší. Mám při jeho používání minimální výskyt "mokem/výpotkem naplněných kapsulí". Vytváří se, ale málo a jsou velké, při vyprázdnění (většinou mou pomocí) se hned zhojí, nesvědí a znovu se neplní/neutvářejí (na stejném méstě). Olej většinou aplikuji po umytí, kdy mám ještě vlhé (až mokré) ruce. V době kdy aspoň 1/2 hodiny nemusím na nic šahat. Většinou tedy večer.
Někdy ho míchám s konopným olejem, ale po pravdě nevím jestli je výsledek "ošetření" lepší nebo stejný jako při použití ricinového oleje samotného. Vám ovšem doporučuji tuto variantu napřed opatrně vyzkoušet, někdo na silný konopný olej reaguje prudce ....
Přidat nový komentář