Jsem ročník 1937.
Někdy kolem 9.9. jsem u moře nakoupil zánět nosohltanu. Podezřívám infikování od spolucestujícího mladíka, kterého několik dní držela jeho matka v posteli a jako náš spolustolovník chraptěl po téměř celou dobu pobytu. Asi zbývající 4 dny pobytu jsem to kurýroval omezením pobytu na pláži, válením u bazénu u hotelu a vyhříváním na slunci. Už po cestě autobusem ze Španělska se mi zánět rozšířil do krku a průdušek. Po příjezdu domů jsem zalehl a týden léčil klasicky (PARALEN PLUS, ACC long, čaj, med, citron), když se to nelepšilo, šel jsem k obvodní praktické lékařce, která mi předepsala DUOMOX 1000 (bezva na kapavku). Po jeho vybrání v neděli 26.9. jsem se cítil dobře, ale i když jsem byl stále doma, v průběhu svátků jsem do toho spadl znovu. Po celou dobu jsem nenaměřil vyšší teplotu než rovných 37 st.C.
Včera mi paní doktorka předepsala další antibiotikum AZITROMYCIN 500 (tentokrát výborné na chlamydie, asi jsem pěkný prasák) a když mi ani ten nezabere, tak mě slíbila poslat na roentgen.
Na dotaz, zda se jedná o infekci bakteriální či virovou, zda by po neúspěšné léčbě antibiotiky nebylo vhodné nasadit antivirotika (TAMIFLU), jsem nedostal odpověď.
Přemýšlím o tom, kde bych získal informace o tom, jak praktický lékař při stanovení diagnosy diferencuje mezi bakteriální a virovou nákazou a jak bych se v tom měl orientovat já.
Přidat nový komentář