Ahoj, zde je moje rada. Trpěl jsem průjmy 2 roky,7-12 x denně.Nyní je to jen pár týdnů , kdy se situace radikálně zlepšila. Dej především na zdravý selský rozum. Určitě si sjednej vyšetření u gastroenterologa, kde opravdu je potřeba zmínit i nejmenší podrobnosti pravidelného stravování.Sepiš si kdy kde a co jiš . Všechny návyky kdy sportuješ co děláš jaké piješ kafe či čaj. jakou máš práci. Příčin muže být mnoho. Od zdravotních přez psychické. A´t je příčina jakákoliv, jsi to TY kdo o ni rozhoduje. Ten průjem nedělají jen tvá střeva, ten "zařizuje " tvůj mozek. Stejně jako řídíš tlukot svého srdce, činnost svých ledvin nebo travení v žaludku. To vše se odehrává na nevědomé úrovni. Pokud mužeme vyloučit zdravotní potíže, a všechny testy jsou v pořádku, je na čase se nad sebou zamyslet, co je v tvém životě jinak než bys dlouhodobě potřebovala a s čím se tvé tělo trápí. A dává ti to najevo nesprávnou funkcí - lidově se tomu říká stres. nemusí to být stres kdy je člověk " vynervován viditelně " muže to být vnitřní stres z nespokojenosti, nenaplnění očekávání, nevyjasněné otázky z předchozích kontaktů vztahů, které stále "visí " někde na nevědomé úrovni. Zní to jako blábol, ale pokud by psychické potíže neexistovaly potom by armáda psychologů studovala zbytečně. Ja sám jsem zjistil, že moje potíže jsou ze stresu, který jsem odboural - klidem. Ne nenechám se honit. Ne udělám si čas na procházku. Ne dam si kafe, práce počká. Ne mam jenom jedno zdraví. A´t uděláte pro svůj klid cokoliv, i kdyby to mělo mít za následek radikální změnu v životě. udělejte to. A pokud nejde o život, určitě to ustojíte. Zítra zase vyjde slunce a v zimě opět bude padat sníh. Není nic důležitějšího na světě, než vaše zdraví, to ostatní je nepodstatné. jedna z voleb jak dojít klidného ducha je zkusit východní učení. A´t již jde o jogu, tai-chi či jiná starodávná cvičení. Tím nikdo své zdraví nezničil. neboť při této filozofii platí několik důležitých pravidel,. Když nechci cvičit, nemusím, Když to nezvládám, zvolním, když se mi to nelíbí, mám právo říct NE, dost. Sám vím jak nepříjemné téma to je a jak jej není s kým sdílet. Rad se podělím o svou cestu a řešení. [email protected]
Přidat nový komentář