Pomohl nám podobný postup, jak uvádí Vojta. V lékárně jsme koupili kysličník (myslím že 3%), nakapali pár kapek do ucha. Ošetřovaný ležel cca 5 minut na boku, trochu to prý šumělo. Kysličník změkčil maz a pak jsem ho uvolňovala mírným proudem vlažné vody z injekční stříkačky, na které samože nebyla žádná jehla, ale navlíkla jsem na ni tenkou měkkou hadičku, která se používá na infůze. Nestrkala jsem ji moc dovnitř, všechno s citem, neustále jsem se ptala ošetřovaného člověka, co cítí. Vyplachovala jsem zvukovod sice opakovaně, ale hodně jemně, takže maz se jemným proudem nevyplavil a v uchu zůstala taky voda, a proto jsem pomalu (jemně) vytvořila pístem stříkačky mírný podtlak, abych odsála vodu. Najednou to luplo a maz se přisál k hadičce, takže jsem ho opatrně vytáhla i s hadičkou. Pak jsme ucho ještě propláchli vodou a vatičkou osušili jen ústí sluchovodu. Všechno proběhlo bez stresu a hrubosti, kterým se v ordinaci někdy nedá vyhnout kvůli časové tísni. Doma máme čas nechat maz změknout působením kysličníku, a pak se snáz vyplaví. Přeju všem zdar v díle a trvalou úlevu.
Přidat nový komentář