Chápu, že je někdo v takové situaci, že by tu ledvinu klidně prodal.. I já jsem o tom tehdy přemýšlela.. chtěla jsem jí prodat.. jenže ledvina není věc.. i když skoro nemám kde bydlet.. mám 300.000 dluhů .. nemohu mít ani práci ani účet v bance..
všechny peníze by mi exekutoři sebrali..ale, jsem zdravá ...makám brigádně a peníze dostávám každý den..pořád se může stát, že skončím na ulici, ale raději vyhlásím osobní bankrot.. za pět let při minimální mzdě zaplatím jen 30% z dluhů a ledvina mi zůstane.. ledvina za 250.000,-..vůbec nevim kdo tak směšnou částku kdy stanovil.. je zcela jasné, že je to individuální, ale je to opravdu malá částka za cenu zbývající kvality života.
Chápu a vím co je to být bez peněz...nemít co jíst.. posledních 6 let jsem tak v depresích, že nejsem schopná se zapojit do normálního života..ale, i přes to všechno si tu ledvinu nechám.. protože chci žít bez omezení a takové nelegální operace se vážně bojím.. může se stát při té operaci cokoli..nebo třeba po roce?? to je jedno.. nějaké trvalé následky..špatně odvedená operace..malá chybka ..a už vidím jak se mi pan doktor před operačním vyštření prokazuje tím, že je skutečně doktor...jestli vůbec.. já nevím no.. navíc se musí brát stále nějaké léky.. kdo by mi je asi psal?? Takové riziko.. a tak malá suma... za to obrovské, možná to vyjde.. Kdyby člověk opravdu věděl..že ho bude kuchat nějaká doktorská kapacita..ale, toto je vážení ruská ruleta..
Toto je můj všestranný pohled na věc.
Vím, že se dá žít bez jedné ledviny.. dědovi jí taky vzali když jsem byla malá je to už 20 let a spokojeně žije i pije....
Ti co se rozhodnou toto podstoupit.. protože si myslí, že nemají jiné východisko.. co mají malé děti a exekuce na krku přeji z celého srdce ať jim operace dobře dopadne.. protože.. když se nad tím člověk opravdu hluboce zamyslí.. vlastně tak na tom všem závisí celý jeho život s trvalými následky. O tom vše.
Přidat nový komentář