Trochu kreativity na téma Tinnitus.
„Nesnesitelné!“
„Nesnesitelné?“
„Prosím? Nějak nerozumím, zkuste emotikona, třeba pochopím.“
„:-/ :-´( “
„Ach, už je mi to jasné, ale jak si to jen představujete drahý příteli užívat takových výrazů? Cožpak nevíte, že taková vyjádření jsou Vám k neprospěchu, či dokonce ke škodě? Tím dáváte všem na odiv, nebo lépe na výsměch Vaši NEVYROVNANOST, LABILITU, NEODOLNOST VŮČI STRESU, NEMLUVĚ O ASERTIVITĚ a tyto jevy, jak je známo vedou k nekompetentnost a neadekvátnímu jednání. Člověče, proberte se! Žijete v době, kdy muži nepláčou, a vůbec projevy jako pláč, soucit, stesk jsou brány jako známky slabého nebo výstižněji chorého ducha.“
„Nesnesitelné!!“
„Vy s tím nedáte pokoj? Vždyť tím škodíte jen sám sobě, o co Vám jde?! Trápí Vás snad nesnesitelnost modrého z nebe?! Nebo oč tu běží? Jste jako poškrábaná deska!“
„Není nesnesitelné jako nesnesitelné, trpělivý příteli nebo také, co je pro jednoho nesnesitelné je pro druhého nalezení smyslu. Myslím Kunderovu Nesnesitelnost lidského bytí, jež je spatřována v tom, že všechny smysly, předurčenosti jsou iluzí, jak na to přichází Tomáš s Terezou. V této a ještě větší lehkosti v jiné podobě (přežil pobyt v Osvětimi) nachází Viktor Frankl nejen smysl a svobodu. Možná kdyby Tereza s Tomášem nezahynuli při autohavárii…“
„Ale přesto a stále… Nesnesitelné.“
„Meditace mě naučila trpělivosti, hledání a nacházení hloubky vlastní duše, jako jedinečného místa setkávání se s Bohem. Gestalt mi ukázal, jak mocné je POUHÉ uvědomění si skutečností. Po tom zpravidla následuje přijetí a tím se mnohé skutečnosti chápané jako problémy rozplynou jako ranní mlha. Poslední zkoušky zase našeptávají, že mé studentství není tak nepatřičné a absurdní, jak se mi v posledních letech často zdálo. Včerejší pěší poutí do Kolína jsem pochopila, že ani krásné Polabí ani útroby kolínského kláštera nejsou žádnou skrýší. Je to jako neviditelné stigma, trýznící zevnitř, tlumící mysl, ducha, čest. Jako přítomnost mozkomorů v přítomnosti kouzelníků, jenomže mozkomorové zpravidla odletí (až na Azkaban, kde pobývají).“
„Je smysl i v nesnesitelnosti?“
„O tom si povíme příště, milý příteli.“
Přidat nový komentář