Reklamy nás zavalují „osvědčenými“ dietami a detoxikačními kúry, které slibují rychlé hubnutí. Bohužel, většina těchto metod nejenže nefunguje dlouhodobě, ale mohou tělo i zatížit a vést k jojo efektu. Jak tedy přistupovat ke zdravému hubnutí tak, aby bylo udržitelné? A kdy je na místě zvážit pomoc lékaře a farmakoterapii?
Dobrý den. Paní doktorko, píšete, že je to subjektivní vjem a halucinace, ale příčiny, které uvádíte, jsou většinou objektivní. Hučení a pískání v uších (v levém silnější) mám zřejmě po celý den, ale v denním ruchu ho nevnímám. Uvědomím si ho teprve když je ticho, většinou před usnutím. Vím, že u mne je to způsobeno stresem a tonusem svalů na šíji a hlavě a na konci velkého zádového svalu uprostřed zad. Mírně se to zlepší po masáži, nebo po cvičení, ale je to jen přechodné, protože mám asi zvýšené vnímání negativních vlivů a prožitků. Myslím si, že zvuk je rezonancí tekoucí krve, který se přenáší ztuhlou tkání. Proto mám za to, že příčiny tinnitu jsou objektivní a je třeba vést léčbu odtud. Věřím tomu, že této nemoci bude přibývat právě díky stále horším existenčním podmínkám. V neposlední řadě rostoucí nezaměstnaností. Ale každý to snáší jinak.
Přidat nový komentář