Rozhodně nemohu souhlasit s tvrzením, že St. Agal. žádné závažnější problémy nezpůsobuje. Já už se s ním léčím 3. rokem a zatím stále bez výsledku. Nejdříve to začalo celkem obyčejným gynekologickým zánětem, jaký má za život min. jednou snad každá žena. Jenže pro většinu to jedním skončí. U mě se odstartoval řetězec. Zánět - léčba- menstruace- zánět- léčba... každý gynekolog to řešil tím, že mi napsal nová antibiotika, stále dokola. Na otázku proč se záněty pořád vrací krčili rameny, příp. dodali, že pociťuji-li také pálení při močení, mám jít na urologii. Mezi urologií a gynekologií si mě přehazovali jako horký brambor. Urolog vyšetřil moč- negativní- poprosil o vyšetření na gynekologii- gynekolog udělal stěry a nasadil další lokální antibiotika. Za tu dobu jsem vyměnila snad 3 gynekology. Měla jsem na výběr dvě možnosti- pořád brát antibiotika, nebo zažívat celkový diskomfort. Každý, kdo zažil něco podobného, si jistě dokáže představit tu bezmoc a taky nápor na psychiku. Absolvovala jsem testy snad na všechno- chlamydie, mykoplazmata, vše negativní. Protože se potíže (a s nimi další zánět) vracely hlavně po sexu (přestože provozujeme sex výhradně s prezervativem), absolvoval všechna vyšetření i můj partner. Výtěry z močové trubice, z krku. Vše negativní. Přesto můj repertoár byl stále týž- strep. agalac. a něco k němu (tak dvě, někdy i tři další potvory). Takto min. dva roky. Teprve po téhle době se zablýsklo na lepší časy, a to díky tomu, že jsem potkala konečně schopného lékaře. A šlo o urologa. V ruce jsem měla čerstvý výsledek z gynekologie, závěr negativní. Pálení pochvy, bolest při sexu, pálení při močení, časté nutkání na močení. Ale vše je negativní, tak nashledanou (na gynekologii). Urolog, který mi byl doporučen, si, ač je to nestandardní, udělal i výtěr z pochvy. Závěr: Str. agal. v pochvě v neskutečném množství, objevil se i v rozboru moči a na výtěru z močové trubice. Rozestup tam tehdy byl asi 2 dny. Na gynekologii hodnotili výsledky stěrů jako negativní. Nechápu dodnes. Asi nevěděli, co se mnou, a tak se se mnou nechtěli dál zabývat. Zkrátím to, Konečně mi bylo vysvětleno, kde je hlavní problém. Str. agal. narušuje přir. rovnováhu v pochvě a umožňuje tedy i šíření dalším bakterií. (proto se málo kdy vyskytoval sám). Všechna ta antibiotika sice zničila e-coli a podobné doprovodné blbky, ale ne hlavní jádro problému, a to str. agalac. Proto se situace neustále opakovala. Byla mi nasazena laktobacilová léčba, jinými slovy, cpi do sebe laktobacily, kde jen to jde (výplachy pochvy, fermalac, laktobacily per os, kefírová mléka, jogurty). Tím jsme vymýtili ostatní potvory (str. agala. tímto nezmizí, max. utlumíte příznaky), ALE HLAVNĚ mi byla vyrobena autovakcína, která se bere formou kapek jeden rok. Modlím se, aby zabrala a konečně se mi podařilo tohohle h.j..a zbavit.
Přidat nový komentář