Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Ahoj, je mi hrozně moc líto, co prožíváš, protože já jsem si prošla úplně tím samým. Lékařka - psychiatrička mi předepsala léky, které mi moc dobře nezabíraly a tak mi je ze dne na den změnila na jiné. Po spolknutí prášku jsem po hodině proděla to samé, co popisuješ. Manžel mi volal záchranku. Koukali na mě jako na cvoka.Znovu jsem navštívila psychiatričku a ta mi zkusila nasadit jiný lék, opět ta samá reakce a pak ještě jednou a znovu to samé. Začala mi tvrdit, že trpím serotoninovým syndromem a že tedy antidepresiva nemohu užívat. Jenže život byl úplně hrozný. Neustálý strach ze smrti, strach že se stane něco hrozného. Po půl roce tohoto stavu jsem se nechala hospitalizovat na psychiatrii. Diagnostikovali u mě panickou úzkostnou poruchu. Nasadili léky a za tři týdny jsem šla domů celkem v pohodě. V nemocnici se ukázalo, že netrpím žádným syndromem, ale šíleným strachem z léků. A víš jak to na mě otestovali? Jednoduše mi dali spolknout prášek a za 1 hodinu se mě zeptali jak mi je. To viš, že mi bylo hrozně. Opět žár v celém těle, třes, bušení srdce. Když jsem to doktorovi popsala, oznámil mi, že prášek byl naplněn jen vzduchem. Tedy takový ten želatinový obal. Prostě mi museli dokázat, že se opravdu bojím těch léků. Totiž u panické poruchy ´je právě problém, že člověk velmi citlivě reaguje na léky. U mě se i teď objevuje většina nežádoucích účinků při změně léků, ale teď už to celkem zvládám. Mě velice vyhovoval lék, který se jmenuje Efectin. Po něm mi odeznělo nejvíce problémů. Důležité ale je brát léky pravidelně a dodržovat dávkování. Určitě si najdi psychiatra, ke kterému budeš chodit na pravidelné kontroli. Léčba je sice na delší lokte, ale věř že určitě zabere a pomůže ti abyste si společně s manželkou užívali miminka, které čekáte. Určitě máš v manželce podporu a i ona se bude snažit ti pomoci všechno to zlé přestát. Moc ti držím palce. Jen ten, kdo si sám panické záchvaty prožil ví a chápe jak je to hrozné. Chce to určitě zpomalit tempo. Vím někdy to moc dobře nejde. My jsme teď taky zrovna přestavovali. Ale věř, že je mnohem důležitější dát se dohromady a nabrat sílu. Ta práce neuteče. Sama jsem workoholik, ale prostě nemáme na vybranou. Budu na tebe myslet. Drž se. Ahoj Iveta
Přidat nový komentář