Ahoj. Streptokok je i ošklivý bacil, je nakažlivý a rád se vrací. Jeho vracení může podporovat i alergická reakce (pyly, domácí zvíře, apod.). Existuje více druhů. Ten, kterého mám já (19 let), se projevoval častými angínami, které jsem dříve neměl a škrábáním v krku. Pokud máte podezdření na streptokoka a zajděte za lékařem, který by vám vždy měl udělat výtěr. Mě udělali výtěr, poslali na ORL (nosní, ušní, ústní), na krev a RTG krku. Podle závažnosti by se zprojevila nemoc u všech těchto vyšetření, ale u mě naštestí "pouze" zjistili z výtěru streptokoka. Streptokok se léčí obtížně, nejčastěji speciálními antibiotiky, které navíc oproti obyčejným umí odstranin enzym, kterými se některé viry a bacily brání. Aby se tato léčba urychlila, je ještě dobré používat Orofar a nějaké cucací pastilky (Strepsils, Neo-angin), nebo třeba výše zmíněný Baktevir. Až si bude lékař myslet, že jste se vyléčili, udělá nový výtěr, sedimentaci a pokud si myslí, že streptokoka podpořila alergická rekce nebo pokud jste brali 3 antibiotika za 4 měsíce, poslední z toho ještě 14 dní, pošle vás pro jistotu na alergo-imunní vyšetření.
Přidat nový komentář