Ahoj,
Teď řeknu něco tvrdého. NIKDO ti neporadí a nepomůže. Je to handicap našich těl a je potřeba se s tím naučit žít. Je to o stravě, psychice, hormonech, ... o všem. Jednou tak a podruhý onak. Ale jakýsi řád v tom je. Musíš to zvládnout sama.
Mamka má pravdu. Kortikosteroidy ti více ublíží než pomohou (dlouhodobě určitě). Moře je výborné. Ale dočasně může přinést zhorčení (podobně jako - u mne třeba - mast s olejem z konopí).
Mě je přes třicet. Zjistíš že některé roky jsou lepší, některé horší. U mě třeba "ták-ňák" fungují známé 7-mi leté cykly. Přinejmenším jsem už měl tři více let trvající klidná období. Za tu dobu jsem se už naučil rychle uzdravit kůži rukou (třeba i přes noc) což je hodně důležité. Čím více to zanedbáš tím je to pak horší.
Ale hodně důležité je vědět, že když se to někdy nebude lepšit - a takový okamžik určitě přijde - že se to nakonec spraví, určitě.
Možná jsi na to už přišla. Ale hodně pomáhá být trochu prasátko. Dnešní doba (prostředí) nás příliž přetěžují a naše hůře vystavěná kůže to nezvládá.
A ještě jedna věc hodně pomáhá. Klid, láska, vhodná strava. A doteky - třeba i bez té lásky. Opravdu, naše kůže přímo zázračně reaguje na různá pohlazení. Není to myšleno tak, že se má hladit přímo exem, ale prostě tak nějak (... ježíši já se nemůžu vymáčknout) jsme-li hlazení, cítíme dotek někoho druhého (nejlépe intimní dotek) kůže pracuje jinak. Promiň, ale líp to nedokážu popsat. Štastný život
Přidat nový komentář