Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.
Dobrý den, právě jsem dočetl Váš článek a musím s pár body nesouhlasit. Postupně Vám je tady napíšu: > Závislost na hrách způsobuje obezitu - To musím říct, že spíš ne, když už hraji na počítači asi 8 let, mám 186 cm a 65 kg. > Hráč se přestává vídat se svými přáteli a postupně je ztrácí. Okruh jeho přátel se redukuje pouze na spoluhráče - Víte, ono to je těžký, když i Vaši přátelé se stanou vašimi spoluhráči :). Normálně na tom tak špatně nejsem, klidně bych si šel hrát ven, jenže to by se muselo chtít ostatním. Vážně, hraní sám se sebou není tak super, jako hraní s ostatními - proto hrajeme na počítači. >Se vzrůstajícím časem, který hře lidé věnují, omezují veškeré ostatní aktivity, tedy zájmy, koníčky a sport. Ty postupně redukují, až je nakonec zcela opouštějí - No to zas tak není vůbec pravda, je vidět, že ten kdo to psal, tak se kouká na tu větší část lidí. Normálně s kamarády hrajeme hry a pak jdeme spolu na koníčky (Někdy sám, protože nemáme stejný koníčky). Znám hodně lidí, kteří hrají hry a pak jdou na koníčky. Navíc, když se dívám, že je to napsáno v roce 2008, tak to nebylo zas tak hrozné jako dnes v roce 2014. >Z poruch pohybového systému se nejčastěji objevují bolesti šíje a ramen, bolesti bederní páteře a bolest zápěstí - Pokud u počítače hráč neumí sedět, je to jeho problém. >Hráč zanedbává hygienu a jídlo, práci či učení; naopak využívá stimulační drogy, aby udržel svou pozornost - Tohle musí být případ nějakého postiženého člověka, normální hráč vydrží hrát klidně celou noc bez použití drog a ostatních látek. >Dalším negativním důsledkem závislosti na on-line hrách jsou poruchy paměti - To si ani nemyslím. Naučil jsem se spoustu anglických slovíček jen díky hrám a pak jsem měl možnost napsat je do testu. Také když hrajete nějakou vojenskou FPS (First person shooter - Střílečka z první osoby) tak tam jsou zbraně a o nich info. Dozvěděl jsem se hodně infa o třeba Kalashnikovi, nebo že existuje Berreta nebo Glock. Hraní není zas tak špatné, jak se na to lidé dívají. Dokonce se tím dá i vydělávat. Podívejte se na hry jako League of Legends nebo DotA2 nebo Hearthstone. Velmi populární hry. Hrají se šampionáty s výhrou 2.000.000 $ a to není sakra moc jen za to, že hrajete a jste v tom dobrý. Doufám, že jsem nic nevynechal. Loučím se s Vámi, Martin, hráč počítačových her.
Přidat nový komentář