Ahoj, jako reakce je to pasé, ale snad pomůžu těm, co hledají jakékoli rady jako já tenkrát :)
Loni koncem listopadu mi při zápase protihráčka zlomila klíček. Doma jsem se stresovala hledáním, jestli je lepší operace, jak dlouho to srůstá apod. Většina diskutujících se léčila zdlouhavě, podstoupila i vícero operací a má s léčbou velmi negativní zkušenosti - u mě však stačily Delbetovy kruhy.
Možná to je tím, že jsem mladá, aktivně sportuji nebo že během léčby jsem se krmila ořechy a denně pila mléko, jak mi někdo poradil. Obě půlky kosti jsem cítila poskakovat ještě 3 dny po úraze, hned potom se to ale usadilo a do dvou týdnů jsem měla krásný, velký (průměr cca 3cm, ale pak se zase zmenšil), hmatný a viditelný svalek, který spojil obě půlky kosti (je schopná srůst, i když se konce nedotýkají, nebojte). Celkem jsem na neschopence byla 4 týdny, z toho cca 3 týdny v Delbetových kruzích.
Jediné, co bych změnila a na co bych si být vámi dala pozor, je utažení kruhů. Samozřejmě je potřeba je mít utáhlé hodně; ne však příliš - mě od začátku nepřetržitě a dost bolela ruka, otekla mi a při jejím napnutí jsem cítila bolavé tahání kdesi uvnitř (říkala jsem si, že to třeba bude žíla). Můj chirurg mi pak kruhy radši povolil a bolest zmizela.
Přeju hodně zdraví, i po psychické stránce - je to velkej vopruz (měsíc doma, další 2-3 měsíce bez sportu), ale nebojte, v 98% případů se kost rychle zhojí bez trvalých následků (až na ten hrbolek v místě srůstu, který však bez upozornění není ani všimnutelný).
Verča
Přidat nový komentář