U mě je nechutenství periodickou záležitostí, ale vypozoroval jsem, že se to řídí určitou posloupností a vím o věcech, které to dokáží na startovat. Naprostým nepřítelem na chuť k jídlu je určitě alkohol. Abych byl přesný, tak větší množství. Ne jen, že vám to rozhodí žaludek, ale může vám změnit chutě k jídlu. Dalším protivníkem může být stres, ale zde to má každý trošku jinak. Znám spoustu lidí, kterým stres naopak snižuje chuť na jídlo, ale to už není problém tohoto vlákna.
Takže co by mohlo pomáhat?
Duševní pohoda. Člověk by se měl naučit být v pohodě a snažit se, aby každý den měl svou nějakou pravidelnost. Důležitá je snídaně, tím si roztáhnete žaludek a další strava bude daleko více stravitelná. Dále by jste měli jídlo rozložit na několik menších porcí a jíst klidně osmkrát denně. Příklad pracovního dne: Snídaně v šest hodin, první svačina v devět hodin, druhá v jedenáct, v jednu oběd...můžete si ho rozdělit a dojíst si ho třeba ve tři. Pak nějaká svačina kolem páté, večeře kolem sedmé a před spaním něco malého. Žaludek nezatěžujete a zvykne si na pravidelné dávky. Chuť k jídlu vám pak pomůže zvýšit jakýkoliv pohyb (posilování, jízda na kole, plavání).
Suma sumárum Pangamin pomoci může, ale důležité je co máte v hlavě ;-)
Jinak k té trávě. Nedovedu si představit, že by jste se každý den "zhulili" a pak více jedli. Ale jako nastartování nějaké jídelní krize by to pomoci mohlo, pak už to bude opět o vašem přístupu.
Přidat nový komentář