Vyjmout všechny ostatní orgány? To jako vážně? Na operaci srdce sem byl, nedomikavá chlopeň! Dělali mi to v Motole v roce 1998, ale v té době tu chlopeň nedokázali opravit úplně! Rozřízli mi hrudní kost a teď mi ji drží dráty! Bohužel tím jak jsem vyrostl, kouřil, pil alkohol a bral drogy (většinou lehké) se chystám na další operaci! Po 14 letech je ta vada zase ohrožující můj život a tentokrát mi udělají kompletní plastiku celé chlopně a tak nějak okolo to zašijí! Minulá operace proběhla v pořádku a pár let po ní sem se mohl vrcholově věnovat tenisu bez jakýchkoliv potíží! Podle doktora sem měl sport už nikdy nedělat, ale osobně sem se cítil ještě víc v kondici a zdravý! Nejvíce mě uškodilo kouření, kterého sem se nezbavil a pomohlo mi zničit si chlopeň! V současnosti jsou tyto operace už na nejvyšší úrovni a i doba rekonvalescence je nízká! Pro mě bylo nejhorší sundávání obvazů (na jizvě sem měl něco jako obří náplast, kterou mi ne moc jemně strhli) a vyndávání stehů, které trvalo přes hodinu! Když to shrnu, operace se není třeba bát, procedura v nemocnici po operaci je nepříjemná a občas bolestivá a i po operaci je člověk se vrátit do původní fyzické kondice a dopřát si rekreačně sport! Bohužel po další operaci se budu muset doopravdy vzdát kouření a občasnému holdování zakázaných látek, protože vše z toho zanáší chlopeň a žílu nečistotami, které odstraní jen výměna a tudíž další operace! Snad někomu tyto informace pomohou! :)
Přidat nový komentář