Zdravim vsechny,rad bych se podelil o svoji zkusenost.Exem jsem mel pry jako batole a pak se mi vratil myslim v 19ti letech.Zacalo to jen malym flickem u oka a pak se to zhorsilo.Zacal jsem navstevovat kozni oddeleni a moje zkusenost byla kazdy mesic stejne prasky a mast s kostosteroidy.Musim rict,ze to bylo hrozne a zadna zmena se nedela,ikdyz urcite sam jsem tomu moc nepomahal.Myslim,ze v te dobe jsem si neuvedomoval co me ceka a ze jsem to hlavne ja sam,kdo musi pro to neco udelat.Kazdopadne se pro me stalo kozni oddeleni nocni murou a prestal jsem tam uplne chodit.Tak nejak jsem stim valcil nejaky rok sam,cekal,ze to treba odejde stejne jako to prislo.Bohuzel to se nestalo!Vedel jsem,ze bez odborne pomoci to sam nezvladnu,ale na kozni by me uz nikdo nedostal.Objednal jsem se na alergologii a taky jsem se zacal vice sam zajimat o to,jak bojovat s exemem,vnimat jak telo reaguje na ruzne potraviny,kosmetiku atd.Po par testech na alegro jsem zjistil,ze jsem alergicky na par okolnich vlivu ale hlavne na roztoce...to treba vysvetlovalo,proc jsem byl pres den celkem v klidu a vse prislo az rano,kdy jsem se budil poskrabany,kde se dalo.No zacal jsem chodit na vakciny a musim rict s radosti,ze exem dostal na PRDEL!Prasky jsem bral minimalne a injekce do ruky jednou za mesic mi neuveritelne pomohla a stav me pokozky se zlepsil o 60%.Ale bylo to i o mem pristupu k problemu a doslo na to,ze bohuzel nektere veci pro me zacali byt TABU........orisky,cokolada,ch ipsy,prilis korenena jidla.....clovek byl mlady a chtel se bavit,ale pitim alkoholu a kourenim at uz cehokoliv,jsem tomu nepomahal.....stejne jako kocicky,nebo kamaradky morce mi delaji jen zle-bohuzel!!!A v neposledni rade vyber kosmetiky....Nivea je sice super krem,ale ne pro me,stejne jako silny parfem.Takze pokud mozno vse NON ALERGIC a neparfemovane.Taky dulezita vec jsou pro me neustale ostrihane nehty a hlavne pilovane.Je to takova malickost,ale zkuste si prejet pokozku jednou rukou s nehty a druhou s ostrihanym a opilovanym nehtem,tak co?Banalita,ale jak ucinna!!!Taky bych chtel podekovat vsem,kteri zastavaji nazor ZAKAZU KOURENI NA VEREJNYCH MISTECH!!!!!!!!A jsem rad,ze ziju v zemi,kde tento zakon je v platnosti,protoze to je dalsi spatny faktor,ktery ovlivnoval muj problem.Takze toto je muj pribeh a vsem preji,at se jim dari v boji s atopickym exemem a nezapomente,ze jste to hlavne Vy,kdo musi neco delat.....s pozdravem L.
Přidat nový komentář