Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Kde je mozne kupit taketo tricko so striebrom?
Všichni spojujeme představu stříbra především s jeho využitím ve šperkařském průmyslu, případně si vzpomeneme na babiččiny stříbrné lžičky. Méně rozšířená už je informace o tom, že stříbro také patří k nejvodivějším látkám a má antibakteriální účinky. Proto se z něj vyrábějí například některé chirurgické nástroje nebo slouží k podpoře hojivých procesů při léčbě ran. více ...
U českého výrobce NanoTrade s.r.o., který vyrábí nejen trička se stříbrem, ale také ponožky pod značkou nanosilver - www.nanosilver.cz
V poslední době se mi stává, že když nosím stříbrný řetízek, za pár dnů mi zčerná. Znamená to, že z oblasti krku "vytahuje" nějakou nemoc nebo jak tomu mám rozumět? Když ho dám vyčistit, stane se to zakrátko zase. Zajímalo by mě, kde se dá tričko se stříbrem koupit.
Stříbro z těla nic nevytahuje, ovšem velmi dobře reaguje se vzduchem. Z důvodu této reakce (oxidace) se na stříbře vytváří tenká vrstvička šedočerné barvy. Stříbro je zkrátka zoxidované a je třeba vrstvičku odstranit vyleštěním nebo chemickým ošetřením. Rovněž pot v místě, kde se stříbro dotýká těla napomáhá chemickým reakcím stříbra s prvky obsaženými v potu a ve vzduchu.
Pokud je nový a ještě nečištěný, tak černá na vzduchu dost pomalu. Největší problém není kyslík, ale síra obsažená ve sloučeninách potu, spolu s dalšími látkami napadá stříbrný povrch a vytváří černý sulfid stříbrný. Stejně nebezpečné je pro stříbro prostředí se vzdušným oxidem siřičitým či sirovodíkem. Již čištěné a nestabilizované stříbro podléhá sirné i kyslíkové oxidaci rychleji.
Přidat nový komentář