Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď
Kde je mozne kupit taketo tricko so striebrom?
Všichni spojujeme představu stříbra především s jeho využitím ve šperkařském průmyslu, případně si vzpomeneme na babiččiny stříbrné lžičky. Méně rozšířená už je informace o tom, že stříbro také patří k nejvodivějším látkám a má antibakteriální účinky. Proto se z něj vyrábějí například některé chirurgické nástroje nebo slouží k podpoře hojivých procesů při léčbě ran. více ...
U českého výrobce NanoTrade s.r.o., který vyrábí nejen trička se stříbrem, ale také ponožky pod značkou nanosilver - www.nanosilver.cz
V poslední době se mi stává, že když nosím stříbrný řetízek, za pár dnů mi zčerná. Znamená to, že z oblasti krku "vytahuje" nějakou nemoc nebo jak tomu mám rozumět? Když ho dám vyčistit, stane se to zakrátko zase. Zajímalo by mě, kde se dá tričko se stříbrem koupit.
Stříbro z těla nic nevytahuje, ovšem velmi dobře reaguje se vzduchem. Z důvodu této reakce (oxidace) se na stříbře vytváří tenká vrstvička šedočerné barvy. Stříbro je zkrátka zoxidované a je třeba vrstvičku odstranit vyleštěním nebo chemickým ošetřením. Rovněž pot v místě, kde se stříbro dotýká těla napomáhá chemickým reakcím stříbra s prvky obsaženými v potu a ve vzduchu.
Pokud je nový a ještě nečištěný, tak černá na vzduchu dost pomalu. Největší problém není kyslík, ale síra obsažená ve sloučeninách potu, spolu s dalšími látkami napadá stříbrný povrch a vytváří černý sulfid stříbrný. Stejně nebezpečné je pro stříbro prostředí se vzdušným oxidem siřičitým či sirovodíkem. Již čištěné a nestabilizované stříbro podléhá sirné i kyslíkové oxidaci rychleji.
Přidat nový komentář