Musím potvrdit, že se i dnešní době člověk může nakazit hepatitidou C v nemocnici. Sama jsem byla nakažena při nenárožném chirurgickém zákroku v chirurgické ambulanci jedné známé nemocnice před třemi a půl roky. Vím to určitě, protože mi v té době dělali i testy na hepatitidy, jelikož jsem měla vyšší jaterní enzym GMT a při léčbě antibiotiky se ještě zvýšily jeho hodnoty, rovněž tak jat. enzym ALP, test hepatitid vyšel negativní - protilátky jsem neměla. Asi po dvou měsících od hospitalizace mi bylo špatně, něco jako chřipka, teplota a žaludeční nevolnost, současně se mi hodně zvýšily hodnoty jaterních testů, byla jsem odeslána na hepatologii, kde mi vyšel pozitivní test na hepatitidu C,virémie 25.000 kopií viru v ml krve, protilátky jsem měla až cca po půl roce od nákazy. Byla jsem léčena Rebetolem a Pegintronem 48 týdnů, viru jsem se zbavila - přesněji po roce a půl od ukončení léčby je můj test na hepatitidu C stále negativní. Vedení nemocnice nechce nákazu ve svém zařízení přiznat, ale kde jinde bych k této nemolci přišla - šíří se totiž pouze krví anikde jinde jsem v té době na žádném zákroku nebyla, všechny příznaky i hodnoty laboratorních vyšetření tomu nasvědčují, rizikově se nechovám, je mi 58 let.
Přidat nový komentář