Dobrý den,
Mám problém s pocením (i když se jím necítím být příliš omezován, pach potu považuji za přirozený, tudíž rozhodně ne špatný..)Tento problém mne tedy zajímá spíše ze zdravotního hlediska. Myslím si, že se potím opravdu nadměrně (i když ne neustále, ale velice často..jen včera jsem během práce (8hodin) vypil přez 3 litry tekutin a byl jsem jen 1 na toaletě - zbytek jsem odpařil..) potím se na celém těle hodně i na čele a pod vlasy, takže vypadám, jako bych měl omdlít..Mám astma a spojitost mne až do dneška nenapdla. Ale zdá se to být logické - méně kyslíku=větší zátěž pro srdce,..také by mne zajímalo jestli má astma negativní vliv na srdce - zatím žádné srdeční problémy nemám, ale v případě možného negativního vlivu bych se rád zaměřil na prevenci.
Umělé potlačování pocení mne neláká, především proto, že se potím opravdu všude, ale i proto že pocení považuji za důležitý čisticí mechanismus svého těla - žiji v praze a obávám se tedy velkého přísunu škodlivin.
Co se týče astmatu rád bych se zeptal ještě na jednu věc - v nějakém televizním pořadu jsem zaznamenal informaci o tom, že hlavní fyziologickou příčinou stárnutí jsou škodliviny vznikající při zpracování kyslíku(volné radikály??-bohužel si to nepamatuji přesně..) zajímalo by mne, jestli astma může díky omezenému přísunu kyslíku zpomalovat fyzický vývoj (je mě 23 a když se oholím, tak vypadám na 16..)
Předem děkuji za jakékoli informace.
Přidat nový komentář