Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Milá neznámá DCERO, zkus mamince doporučit nejprve konzultaci s psychologem, popř. vyhledej pomoc a svěř své obavy psychologovi sama, oni Ti určitě poradí, jak na to.V telefonním seznamu Zlaté stránky nejdeš na odkazy (je to hned zkraje Zlatý stránek) v rubrice Důležitá telefonní čísla spojení na Linky důvěry a krizová centra, kde Ti odborně poradí.Já a moje dcera s tím máme dobrou zkušennost, já jsem si též ve věku 42 let prožila krizové období a prožívá to mnoho žen tomto věku. Je to období, o kterém čtyřicátnici rádoby humorně říkají (snad se neurazíš) :"Mládí je v p..... a do důchodu daleko". Moje dcera v tomto období mne přesvědčila, že jí na mě hodně záleží a že a domluvila mi konzultaci na centru krizové intervence. Věk čtyricítky je pro mnoho žen již obdobím počínajících hormonálních změn v těle (tzv. klimakteriem přechodem), při kterém si mnoho žen myslí, že vše hezké a radostné má již za sebou a teď jí čeká neradostné období stárnutí. I já jsem měla takové období bez chuti a energie do života a dcera mi laskavým slovem a ujištěním o její lásce ke mě dodala odvahu vyhledat pomoc u psychologa pomocí Zlatých stránek a krizových center. Chce to od, jak Ty píšeš "puberťáka" slova lásky a pohlazení mámy, v žádném případě křik a donucování, ať třeba jde do kina a vyčítání, kdy naposledy byla v divadle či koncertě, a že se obléká staromódně atp. Přeji Ti hodně štěstí. Já jsem toto období díky pomoci psychologa a diplomacie své dcery(která mne přesvědčila a laskavým způsobem mě dodala odvahu k němu zajít) toto období zdárně zvládla a chuť a elán do života znovu našla. Měj se Ty i Tvá máma krásně a nevzdávej to. :o)
Přidat nový komentář