Já jsem se před rokem seznámila s produkty obsahujícími houbu Reishi. Na první pohled nepříliš zajímavá houba, tedy z pohledu praktického houbaře. Ovšem zdání klame, tato pěkná jakoby nalakovaná houba má fantastické léčivé schopnosti. Posiluje dosti významně imunitní systém, upravuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, léčí revma, velmi účinná je proti migrénám a nespavosti a ocení ji především kardiaci a astmatici. Obsahuje rovněž polysacharidy s protinádorovými účinky, takže je i vhodná jakožto prevence proti rakovině. Plodnice nelze bohužel konzumovat přímo, protože jsou velmi tvrdé a dřevnaté konzistence. V medicíně, zvlášť v té čínské se tato houba využívá v podobě sirupů a tinktur. Vyrůstá z kořenů a pařezů listnáčů, vzácně i jehličnanů.
V čínských nemocnicích podávají pacientům extrakt z houby ve formě sirupu jako součást léčby při nerůznějších onemocněních Pocházím z rodiny, jejichž členové trpí vysokým tlakem. Po třech měsích pití kávy s houbou Reishi mi klesl tlak tak , že mi lékař vysadil 1 lék s tím, že se léky, užívané dlouhodobě musí vysazovat postupně. Tlak si denně zapisuji, teď právě mám 110/62, tep 61 , v průměru 130/70.Jsem velmi spokojená, léčí mi to i další neduhy.inf. najdete na http://prinasimezdravi.tym.cz
Přidat nový komentář