Mě osobně gumičky pomáhají, ale je to dlouhodobé řešení a není to bezbolestné řešení. Hemoroidy jsem neléčila (nebo přesněji pouze mastmi, čípky, dubovou kůrou, heřmánkem, atp.) mnoho let, nekontrolovala jsem ani to co jím, došlo to tak daleko, že jsem denně při stolici prudce krvácela a stala se anemickou, existovala pouze dvě stádia, buď prudké krvácení nebo nesnesitelná bolest. To mě donutilo problém řešit. Zkusila jsem gumičky, tedy Barronovu ligaturu. Zákrok není bezbolestný, ale pokud si vezmu 1 apo ibuprofen před a 1 apo ibuprofen po dá se zákrok a cesta domů přetrpět. Bolesti mám po stolici ještě několik dní, dokud tkán nepraskne a neodloučí se. Po osprchování místa horkou vodou, zatlačení vyhřeznutého hemoroidu a po několikaminutové lázni v horké vodě dojde k úlevě. Po aplikaci gumiček došlo k razantnímu omezení krvácení a postupně se začala ztrácet bolest. Hlavní je ale dodržovat životosprávu, každý den alespoň jednu hodinu chodím, snažím se vyhnout cukrům, tukům, bílé mouce a tmavým masům. Jakmile se zapomenu a dám si třeba těstoviny (a to i celozrnné) přijde na 1-2 dni bolest, to samé když si dám limonádu, kafe, maté, tmavý čaj, uzeninu, bílé nebo jiné necelozrnné pečivo, něco kyselého, víno .... když ale jím pohanku, jáhly, vegetariánská jídla, ryby, drůbež, .... když piji vodu, roibos je vše v pohodě.
Přidat nový komentář