Zdravím... Taky jsem vyzkoušela různá antidepresiva a každé mělo nějaký VÚ, který byl vždy vlastně podobný - bušení srdce, nervozita, strach, naprosto veliké zorničky, byla jsem jak vyděšenej králík :)) No dnes se tomu zasměju, ale byl to horor, nejhorší bylo mé první antidepresivum a to FEVARIN. Jednu dobu se předepisoval často a je to nejhorší (jeden z nejhorších..) lék, který znám! Nežádoucí účinky jsou HOROROVÉ a to myslim vážně, nedalo se to překlenout a byla jsem šťastná, že jsem ho vysadila. Bohužel jsem nevydržela, nezvládla své úzkosti a tak mi byl nasazen Rivotril. Beru ho teď už čtvrtým rokem a mám novou doktorku (psychiatrie) , která mi intenzivně pomáhá Rivotril vysadit. Daří se nám a od léta už beru o polovinu dávky méně. Podle ní mám velikou šanci na brzské a úplné vysazení (teď beru 2mg ráno a 1mg v poledne, večer nula a v červenci 09 jsem brala ještě 2, 2, 2 - což je veliké vysazování - příští víkend jsu na 1, 1, 0) tak mi držte palce :) Nasadily jsme Prothiaden a vypadá to, že je to 1. antidepresivum, které můžu brát a je bez VÚ a pomůže mi při vysazení (úplném vysazení) Rivotrilu. Radši toto antidepresivum, než benzodiazepiny, které se tak těžko vysazují a jsou případy, kdy se to nepodaří.. Já mám motivaci - plánujeme s přítelem rodinu. Proto Jirko jen jedna věc - je fajn, že můžeš být bez antidepresiv, ale ne každý to zvládá. Jsme stejní, ale každý z nás je jiný a co se týče úzkostí a depresí tak to je věc, která je velice komplikovaná a každý ji prožívá (léčí, neléčí, udržuje, pracuje s ní) jinak, každý má o něco jinou podobu této nemoci. Přeji všem pevné zdraví a vůli a chuť do života. Kdo má zkušennosti s PROTHIADENEM prosím pište. Ter
Přidat nový komentář