Zkoušela jsem léčit akné 10 let tím, co se doporučuje v reklamách, nejlepší se mi zdá řada Garnier Pure. Ale došla jsem k názoru, že všechno je to akorát na vytahování peněz. Aby tyhle přípravky pomohly, musela jsem si pleť dlouho drhnout a pak byla celá rudá, lesklá, jakoby zbavená té vrchní vrstvy, musela jsem se hodně mazat, a kdybych si chtěla takto ošetřovat záda, hrudník a paže, kde se akné taky dělá, asi bych se nedoplatila. Nedávno jsem se začala umývat bylinkama, případně se může do čaje přimýchat obyčejná kuchyňská sůl - hotový jed na akné. Pleť mám teď dobrou a vypadá zdravě. Pomáhá heřmánek, řebříček, černý čaj, listy z červených růží, kontryhel, kořen lopuchu, měsíček lékařský, mydlice lékařská, kopřiva. Bylinky mají antibakteriální a regenerační účinky, obsahují spoustu minerálů a vitamínů, jsou šetrné, takže pleť není po nich zarudlá a odřená. Ani se nepotřebuju mastit krémama, protože bylinky pleť úplně neodmastí, tím nedráždí mazové žlázy, aby produkovaly víc mazu. Připadá mi, že s přípravkama z drogerie je člověk ve věčném koloběhu odmašťování, dření, regenerace a hydratace, ale s bylinkama a tou solí je to víc v rovnováze. Takže, stačí nedopít do dna čaj od snídaně a namočit si v něm odličovadí tampón...
Přidat nový komentář