Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Hledám lidičky postižené M. Crohn

Potřebuji zodpovědět pár otázek týkající se této nemoci, otázky jsou zaměřeny psychologickým směrem.... Zpracovávám o MC práci. Děkuji.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Milan Pelech

Mám diagnózu m.Crohn s prokázaným postižením terminálního ilea, takže pokud potřebujete informace jsem k disposici.

Eliska Kominkova

ahoj....tady eliska..jen by me zajimalo, jak dlouho uz to mas

Pavel

Zdravim, mam take crohna s postizenim ilea. je mozne na to brat i invalidni duchod?. jake leky berete?

Martin
1x

ja beriem Pentasu a bral som Medrol a Kalidum a Quamatel...

pomoc

Ahoj vsichni.Mam dojem, ze nemam pravo se mezi vas zamotat.Mam opacnej problem.Mam pritele, ktery s touto nemoci bojuje uz 10 let.Ja to prozivam jen nekolik mnesicu a jen jako spolecnik.Neumim si asi predstavit co se deje.Je mozne abych s nekym z vas mluvila aspon po telefonu a zodpovedel mi par otazek??Mam totiz dojem, ze protel se mne snazi chranit a tak, kdyz je nejhur tak se proste nesejdeme.Miluji ho a nechci zazivat to, ze ho nevidim nekolik tejdnu.Muze mi nekdo pomoct pochopit a naucit se tuhle nemoc:na co mam dat pozor, ceho se mam vyvarovat a co muzem a nemuzem jak ohledne jidla tak zazitku-vylet, kolo....Dik.Prosim ozvete se na [email protected]

Pavlína

Dobrý den pokud marodí s touto nemocí už 10 let tak vám poradím zkuste bylinný sirup obsahuje 26 bylin já sam ho beru a jsem sním spokojená mohu říci že vám určitě pomůže pokud byste to chtěli skusit tak pište na email [email protected] ráda vám pomohu.

Eliska Kominkova

ahoj..je mi 17, jmenuji se Eliska a su z Brna, minuly tyden, mi prisli na to, ze mam MC, jse z toho docela spatna...nechtel by nekdo o tom pokecat?

Jindřich Valeš

Ahoj Eliško z Brna.Tento server jsem objevil až teď takže ty už asi o Crohnu víš víc.Já ho mám 20.let a pořád jsem se psychicky nesrovnal,myslím že to ani nejde.Kdybys přece měla nějaký otázky,piš na mail.

midloch

Dobrý den poraďte mne někdo můj syn má od lékaře určenou dg. M.Crohn sice s ? ale co by to znamenalo.Vzkazy prosím na E-mail [email protected]. Děkuji

Ladislav

Ahoj Eliško.. Touto nemocí trpím už 15 let a tak kdyby jsi chtěla poradit, jsem k dispozici.. [email protected]

Jitule

Ahojte lidi, Crohna mám od roku 1986, jsem po asi 12 operacích a teď už mám skoro 8 let klid...Bohužel mám také díky němu vývod, ale se vším jsem se srovnala, normálně pracuju ve školce s dětma, mám své vlastní dítě a prostě bojuju jak se dá...Jsou i horší věci na světě, ač vám to možná právě teď tak nepřipadá.Ptejte se na cokoliv, Crohn je můj věrný druh už hodně dlouho a zkušenosti mám...Držte se!!!

berusew

Měla bych otázku. Vždy po jídle za 30 minut mám bolesti v levém podbřišku a trvá to tak asi půl hodiny a mám častější stolici ,ale né průjem . Nebo bolesti břicha u crohna jsou až později?? Děkuji

Lucka

Ahoj Elisko, mi zjistili tuto nemoc asi před rokem, bylo mi 18, taky jsem to nesla celkem spatne, ale da se to zvladnout. Ale nejhorsi to je ve skole. Jestli chces napis mi na email [email protected] a muzem si psat. Zatim ahoj Lucka

lucka

ahoj ja jsem Lucka a mam crohna jiz 5.5 roku a mam za tu dobu docela zajimave poznatky. Myslim ze budou take prinosem. [email protected]

Jarynek

Ahoj všem. Mám Crohna v obou střevech včetně term. ilea od ledna a nyní prožívám druhou ataku. Docela brzo se mi vrátili bolesti i úbytek váhy. Zřejmě při oslabení imunity při angíně. Rád se podělím o zážitky a rád bych se dostal k jídelníčku bez dopadu na nemoc. Zdravím Vás všechny

Radka 22

Ahojte všem. Já mam MC 5 let. A musim rict ze to zvladam docela dobre.Co se tyce me psychické stranky , tak nejhorsi to bylo ze zacatku pri lecbe kortikoidy, kdy sem byla cela "opuchla", ale to postupne upadalo...Pak po roce se mi zvysily jaterni testy taksem musela podstoupit jaterni biopsii, ale na nic mi nepridli a jako mavnutim kouzelneho proutku se mi testy upravily....A ted se citim uplne jako zdrava....Netrpim zadnzmi boestmi ubytkem na vaze , nechutenstvim. V jidel ani nicim jinem se neomezuji....citimse vazne jako by mi nic nebylo...akorat ze rano a vecer polykam pilulky

Luboš
1x

Prosím dovolte abych Vám ve zkratce sdělil svůj příběh. Kdyby pomohl jednomu z Vás, tak to mělo smysl. Problémy začaly v r. 2000.Jednou kolonoskopie a gastroenterologie. Výsledky negativní, myslím ale,že vyšetření bylo nedostatečné, bylo to na malém soukromém pracovišti. Problémy přetrvávaly. Pak jsme měli možnost dlouhodobě služebně vycestovat mimo Evropu ale do rozvinuté země.Potíže přetrvávaly.Skončilo to lokální operací slepého střeva. Vše se zdálo, že je vyřešeno, ale za měsíc se problémy vrátily. Tentokrát jsem šel na pořádné vyšetření. Gastroenterolog byl Ind a hned mi sdělil že vše odpovídá Crohnově nemoci, byl si jistý tak na 90 procent. Kolonoskopie potvrdila ulcerace v přechodu tlustého a tenkého střeva. Vyšetřeno bylo pouze tlusté střevo.Obdržel jsem pytel léků. Nechtěl jsem uvěřit, bylo mi 42 let. Sbíral jsem informace.Cítil jsem se strašně. Léky jsem ještě nezačal brát, čekal jsem na další konzultaci. Nemohl jsem se s tím smířit. Při další konzultaci jsem se dozvěděl zcela novou zprávu. Při odběru vzorků z ulcerací, byla objevena bakterie TBC. Indický lékař si nevěděl rady, protože u Evropana ještě toto nikdy nenašel-na druhou stranu asi jich ani moc nedělal. Vzorky byly zaslány do druhé laboratoře v jiným státě. Znovu potvrzena bakterie TBC. Testy byly provedeny na nejmodernějších přístrojích. Následně jsem se dozvěděl od rakouské lékařky, která zde pracovala /předtím dlouze v Evrope, pak v USA/ že v Evropě se běžně tyto testy nedělají na TBC neb je předpoklad že tato bakterie se již prakticky nevyskytuje.Řekla že v Evropě se s tímto nesetkala, ale v USA zcela běžně... Obrátil jsem se lékaře v ČR a byl jsem nesmírně pozitivně překvapen jejich profesionalitou a přístupem. Opravdu mám jen slova chvály. Možná jsem měl štěstí. Prodělal jsem léčbu na TBC-téměř 9 měsíců silná antibiotika. Zpočátku 4 druhy denně a pak dvoje. Následně mi byla provedena kolonoskopie s výsledkem, že jsou zde jizvy po zahojených ulceracích. Jen jeden poznatek. Při léčbě TBC /neměl jsem otevřenou TBC, pouze střevní/ se má posilovat imunitní systém a léčí se to pomocí několika silných antibiotik. Léčení Crohna jak jsem se dozvěděl se léčí naopak snižováním imunity. Ne vždy TBC musí probíhat hodně agresivně. Jsou lidé co ho mají někde v těle a žijí s ním celý život. Prosím to je můj příběh. závěr I v ČR se používá metoda na zjištování bakterie TBC tzv. metodou PCR. Kdybych tenkrát věděl co vím dnes a probíhalo by to v CR, tak bych zcela jistě při odběrů vzorků ze střeva poprosil o test na bakterii TBC i s nabídkou, že si tento test zaplatím ze svého, pokud by to byl problém pro pojištovnu. Jen bych chtěl říci, jsem střední třída, netrpím nedostatkem potravin, špatnou výživou apod, nedělám žádné adrenalinové věci-pití třeba čerstvého kravského nadojeného mléka, neriskuji- tím chci říci nevyhledávám žádnou možnost, kde bych se mohl nakazit TBC, dodržuji hygienu....atd. Ale jak jsem si zjištoval nikdo přesně nemůže říci kde se nakazí TBC.A podle některých tato nemoc se vrací zpět do západní civilizace. Příznaky Crohna a TBC jsou prý shodné. Dokonce ulcerace ve střevech jsou podobné... Přeji Vám všem hodně štěstí a velkou podporu v boji s touto nemocí. Jak mi řekl lékař, nemohu vyloučit nic...crohn je nemoc hodně neprobádaná...

Soňa

Zdravím všechny, mám Crohna teprve 3 měsíce, ale teď pomalu zjišťuju, že to asi nebude tak jednoduché. Pro velké zúžení střeva je mi doporučována operace. Už se hrozím každé bolesti, která může znamenat další hospitalizaci... Teď jsem jen na tekutinách, takže se snažím vymýšlet na jídlo co se dá, abych byla jakž takž v pohodě a už dále nehubla. Určitě bych brala každou radu... Přeju všem moc zdravíčka!!! [email protected]

Efka

Ahoj, ja jsem si se zuzenym strevem uzila sve, nez mi na to prisli, fungovala jsem s nim skoro rok, posledni 3 mesice jako ty, v bolestech, skoro jen na tekute strave... Operace byla to nejlepsi, co mne potkalo, temer okamzite jsem mohla jist vse a ted mam uz 3 roky klid... takze se toho neboj... Drzim palce. [email protected]

Martin
1x

ahoj mam crohna uz vyse 2 rokov a prave teraz sa prejavuju symptomy naposledy sa prejavili pred rokom napiste prosim ti u ktorych sa prejavuju symptomy v tychto mesiacoch... dakujem [email protected]

martin 1

chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s NUTRISONEM.Mám v nose sondu kterou si podávám výživu po dobu 3 měsíců do února příštího roku.Pak nastupuji do nemocnice kde mi udělají všechna vyšetření a rozhodnou se co dál,jestli to bude lepší nebo budu muset prodělat operaci.Jestli má někdo zkušenost at napíše.Věřím že se operaci vyhnu.Díky Martin

Jana

Ahoj, mate nekdo zkusenosti jak to je s Crohnem a detmi? Je mi 25 let a Crohna mam 1,5, stale jsem na tom stejne jako pred 2,5 roky (v te dobe se poprve projevil, ale nez jsem nekomu dokazala, ze nesimluji trvalo dalsi rok), moje internistka mi rekla jen to, ze pokud deti budu chtit, tak se s ni musim poradit. Chapu, ze nejde, abych mela deti pri uzivani kortikoidu a jinych leku... Take jsem slysela, ze po vysazeni kort. se musi pockat 2 roky? Moje gynekolozka mi sdelila pouze to, ze par pacientek mela s Cr. a deti maji (jednu v tehotenstvi museli i operovat - to bylo povzbuzujici). Dekuji vsem za namety. Jana

adehlo

ahoj, nemusíš mít vůbec strach. chrohna mám již 11 let a k tomu dva krásné a zdravé kluky (9 a 6 let). těhotenství a vše kolem probíhalo úplně skvěle. opravdu neměj strach a přeji heodně zdaru. Adéla

Eliška 20let

ahoj vsem, doufam, ze se vsichni mate skvele, ja jsem na tuto stranku skoro zapomnela, ale ted kdyz to vidim.....par let pote....mam crohna(term.ileum) uz 3 roky a jediny co muzu vsem poradit je, nebojovat s tou nemoci, ale vzit ji takovou jaka ja, a jen to nam muze pomoci, taky mi to trvalo, ale naucila jsem se s ni zit a pokazde, kdyz se ,,probudi,, tak si rikam, ze to zase jednoho krasnyho dne prejde, preji vsem mnoho krasnych dnu bez crohna a opatrujte se. Hlavne to berte pozitivne.....jsou mnohem horsi veci na svete ,)

Milan NEPLECH

Milan Pelech napsal : Mám diagnózu m.Crohn s prokázaným postižením terminálního ilea, takže pokud potřebujete informace jsem k disposici. On má hlavně diagnózu s IQ NULA, takže než na Pelecha se raději obraťte na lékaře.

Unlisek

Lidicky, nechci delat reklamu, ale jiz pred nejakou dobou jsem objevil prima stranky a hlavne diskuzi p Crohnovi na techto strankach: http://www .crohn.ic.cz Jsou tam moc prima lidicky :-)

wshdofwb

[URL=http://fnfqskyx.com]kpmdjbcv[/URL] vakdumdb pgxbzgjp http://fkyvotxv.com ezgujbpk viaqegcu

Dana Němcová

Mám crohna přibližně 11let jestli něco chcete vědět tak se ozvěte na [email protected]

Hana

Mám crohna 6 let.Beru pentázu,entocort to je kortikoid.Bolí mně stále břicho kolem pupku..Jinak od crohna mám přidružené choroby.Zánět žil náběh na trombozu,vysoký faktor VIII tak jsem píchala clexan,záněty očí,řidnutí kostí,únava,ledvinové kameny,anemii,revma a tak bolesti kloubů a nyní ještě přibylo kožní onemocnění lichen sclerosus.Celkem beru 27 prášku za den.Invalidní důchod mám jen částečný.Do práce chodím na 4 hodiny a když potřebuji na WC a jdu třeba jen 3 krát ,tak už na mně koukají že se chodím zašívat.Vždy si říkám v duchu sama pro sebe-vy když dostanete průjem,tak si jdete pro neschopenku a co crohnáci Ty musí jít do práce.V práci raději nic nejím.Ráno,když jdu do práce ,tak se modlím ,abych došla v klidu a pohodě.Fakt to není jednoduchý.Když člověk někam vyrazí,tak hned kouká kde mají WC.Tak to je příběh crohn.

andrea

ahoj mam 17let a crohna mam rok a půl... byla bych ráda kdybych si s někym o tom mohla pár e-mailu napsat.. měla bych spoustu otázek...a ráda bych slyšela jak vy řešíte bolesti,problémy... Posim pište na email [email protected]

morbus-k50

Předběžný dotazník č.2 Dobrý den, prosíme pacienty s Crohnovou chorobou o vyplnění následujícího dotazníku - http://morbus-crohn-predbezny-dotan.vyplnto.cz/ Dotazník je anonymní a výsledky vám na požádání přepošleme.

kaculinka208
1x

Dobrý den,jak si to tady tak pročítám,moc ráda bych se s Vámi také podělila o své zkušenosti s crohnem..Tuto nemoc mi zjistili asi před 15 ti lety, několikrát jsem byla operovaná.Odstranili mi asi 80 cm střeva.Potom jsem musela brát velké množství léků,bohužel i kortikoidy a ty mají hodně vedlejších účinků... mně totálně odvápnily kosti tak, že jsem měla drobné zlomeniny na hrudní páteři,poležela jsem si s tím v Motole pěkných pár měsíců na kapačkách... Bohužel i po propuštění z nemocnice a v dalších letech jsem dost často měla s tím trávením problémy,křeče v břiše, průjem a hubla jsem.Několikrát jsem opět skončila v nemocnici a opět na kapačkách.Musela jsem kvůli tomu přerušit studium... Naštěstí žádné trápení netrvá věčně,měla jsem štěstí,že má nejlepší kamarádka objevila a doporučila mi něco co mi dalo nejprve alespoň naději na zlepšení a to se potom i opravdu stalo ... :-) Samozřejmě,že klasická medicína v případě takto vážné nemoci je nenahraditelná,ale dá se zkombinovat i s alternativní a myslím si,že to je moc důležité! Zkrátka harmonizovat tělo celkově,řešit příčinu nemoci ,vyčistit ho od všech toxinů,jedů,odkyselit a také ta psychika u crohnovy choroby hraje svou podstatnou roli,pokud to v dnešní době jen trochu jde, nestresovat se,dělat vše v klidu atd atd.... a potom samozřejmě také pozměnit jídelníček,ale to je zase na další kapitolu.. A teď k tomu nejdůležitějšímu... já sama právě už asi 3 roky užívám kombinaci třech čínských bylinných tinktur. Nevím jestli to ze začátku bylo všechno jen těmi bylinkami,ale tak nějak se to špatné jejich užíváním zlomilo...samozřejmě,že to nebylo přes noc, zázraky se nedějí,ale postupem času se mi celé trávení začalo srovnávat...no a nyní v této době se cítím moc a moc dobře a můžu s radostí a klidným svědomím říct,že teď žiji plnohodnotný život a dokonce máme i svoje vysněné první dítě! Takže radím dejte tělu co mu chybí a ono se Vám za to odvděčí samoléčbou !No asi bych popsala celou stránku,takže pokud Vás to zaujalo ozvěte se mi,probereme to blíže a velice ráda poradím i Vám jak bojovat s crohnem a nevzdávat se,zase bude líp :-) [email protected]

Petr

Nám se v rodině osvědčila Andská fytoterapie, o knihu o ní si můžete napsat na mail [email protected] . Posílají ji zdarma. Pěkný den.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 147 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce