Jsem diabetička na prášcích stav cukru se snažím udržovat,ale mám delší dobu nadváhu a tak jsem se tento rok na sebe naštvala a opravdu již třetí měsíc si nevezmu nic sladkého a tučného pri kontrole to lékař poznal na choresterolu a tucích.Cukr jsem dříve před očekávanou kontrolou u internisty šidila tím,že jsem den před tím pojídala kysele zelí,mělo to sice účinek na hladinu cukru,ten se snížil,ale vlastně jsem podváděla sama sebe.Tentokrát to dělám poctivě celou dobu a mám sama ze sebe radost protože mám za 3 měsíce 5 kilo dole cukr dobrý a opravdu jsem se dostala do situace,kdy jsem si zvykla,že sladkosti jsou pro mne tabu,nepotřebuji je.Když si chci dopřát,je pro mne odměnou jablko,pomeranč nebo si udělám kávu s mlékem a osladím sladidlem.Co je pro mne ovšem horší a uvítala bych od někoho radu: pocituji,že mně zlobí slinivka.Nemohu si třeba vychutnat papriku(kapii),kterou jsem měla tak ráda,je mi po ni těžko.Když ležím na levém boku tak mně také rozbolí.Musí to být slinivka.Když jsem to říkala lékaři,tak krčil rameny,tak nevím, kam mám jít pro radu?Věci,co mi dělají zle se budu muset vyvarovat,ale existuje také nějaká léčba?Nebo speciální dieta??? Předem děkuji všem za radu.A těm co si radí jaká je nejlepší dia čokoláda vzkazuji: zkuste to úplně bez toho.tuk tam je a ten cukrovce také škodí.Zvyknete si.
Přidat nový komentář