Já měl podobný problém, koleno bolelo druhý rok, letos na jaře (2015) už bolelo při každém kroku tak, že jsem kulhal. Byl jsem už objednán na artroskopii v červnu s tím, že mám údajně poškozený meniskus. Koleno jsem si také nechtěl nechat rozvrtat. Nechci vám operaci rozmlouvat, ortopéd by měl poznat, co je příčinou. Může to být prasklý meniskus, artróza, nezdravá chodidla, špatná obuv, přetížení...Ale kde najít dobrého ortopéda! Já jsem po dlouhých úvahách operaci zrušil a rozhod jsem se vyzkoušet změnu stylu. Dnes je moje chůze bezbolestná, mohu sedět v dřepu, ušel jsem v létě dokonce 90 km pěšky během pěti dnů s těžkým báglem na zádech. Možná pomohlo některé z opatření, které jsem učinil: 1. odešel jsem do předčasného důchodu (je mi 62), 2. začal jsem hodně chodit venku bos, hlavně v ranní rose, 3. vyházel jsem všechny boty, nepohodlné, úzké ve špičce. 4. s nohami jsem cvičil roztahování a krčení prstů (kolena mohou bolet od nezdravých chodidel), 5. chodím hodně pěšky i dlouhé tůry, ale chce to začít postupně, 6. snažím se rozumět signálům, které mi tělo dává, 7. nepřemáhám kolena do extrému (skruty, kopy, nárazy apod.). Mně tohle pomohlo. Totéž přeju i vám.
Přidat nový komentář