Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Ahoj, je zvláštní že máš o bratra takovou starost, moji sourozenci raději nechtěli vědět o mé nemoci vůbec nic......... ale nevyčítám jim to. RS je nemoc opředené mýty a hrůzně vypadajícími případy pacientů, ale neboj nemusí tomu tak být. Z literatury vím, že se u některých lidí zjistí až při pitvě, že mají na mozku spoustu ložisek, tedy že měli RS, ale vůbec o tom nevěděli! Nález na mozku není přímo úměrný míře postižení. Tedy člověk, který je na tom hodně špatně, může mít malý nález na MR a obráceně. Jiný má velký nález a jen malé problémy. Podle mé zkušennosti se nález měn ´í k lepšímu i horšímu. Při první MR jsem měla ložiska i v krční míše a na další MR tam již nebyla :-) . V té době jsem užívala jen minimum léků - RS mám 14 let, tedy léčbou to zlepšení být nemohlo. RS je prostě nemoc individuální, je prostě u každého jiná! O bratra se neboj, určitě chodí do některého z MS center, kde je o něj postaráno, hodně pro něho uděláš, když ho budeš udržovat v psychické pohodě, to je moc důležité! Ahoj Hanka
Přidat nový komentář