Ahoj, já beru Vrey už rok. Z počátku jsem hned týden po užívání měla problém se zrakem- cca na 20 minut jsem nebyla schopná zaostřit, velmi nepříjemné, vše jsem viděla rozmazaně a dvojitě. Doktor řekl že se nic neděje ale kdyby se to opakovala mam dát vědět, snížil by prý dávku..Nicméně jsem tedy Vreyu užívala dál, po 6 měsících jsem dostala silné alergické reakce- nutno podotknout že trpím atopickým ekzémem od 10ti měsíců. Nikdo mi nebyl schopen pomoci, oběhala jsem spoustu doktorů a slýchávala to samé ,,slečno, máte zhoršený ekzém a alergii,, ale alergii na co už mi nikdo neřekl,... jelikož nezabíraly ani kortikoidy, bylo jasné že už to není jen ekzem ani stravou,..! nakonec mi alergoložka oznámila, že to může být spožděná alergická reakce na antikoncepci! alergie se vracela vždy po utišení zpět a tak to trvá až doposud, nejradši bych chodila kanálama, mám zarudlé velké fleky po obličeji, rukou a dekoltu. Kůže je posetá drobnými krupkamy a pálí-hoří,... to trvá asi den, pak se probudím a kůže je naprosto vyschlá, drsná a flekatá... nepomáhá nic,.. skončilo to kortikoidama i vnitřně a stav se sklidnil ale jelikož jsem to ještě netušila brala jsem antikoncepci Vreyu dál a stav se opět vrátil,.... Proto dávejte pozor na sebe a své tělo, hlídejte každou drobnost,.. navíc jsem se i dočetla v p. letáku že Vreya tyto alergické reakce hl. v obličeji vyvolat může! škoda, že jsem si to nespojila dřív...ted přerušuju a dam si pauzu aby se tělo uklidnilo a pak se uvidí,.. vzhledem k tomu, že nemohu kvůli ekzému trpět na akné, nemám ani převahu mužských hormonů, asi opravdu neba vhodným preparátem pro mě!! proto pozor při výběru,.. stejné složení má i Diane 35! tak bacha... hodně štěstí
Přidat nový komentář