Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

O žloutence C mnoho nakažených dlouho neví

O žloutence typu C není moc slyšet, přesto že jde o nemoc zákeřnou a preventivní vakcíny neexistují. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Robert

Můůžu dostat žloutenku šáhnutím na inijekční stříkačku?? Myslím to tak ne že se píchnu ale šáhnu na stříkačku s uzavřeným hrotem....Děkuji za odpověď...

Bíba
1x

Ne,pouhým sahnutím na stříkačku se žloutenka typu C nepřenáší.Něco jiného by bylo poranění se o jehlu,či kontakt Vaší poraněné kůže se stříkačkou potřísněnou krví.Ale to už je spíše teoretická,než praktická záležitost,takže se není čeho obávat

zuzana
1x

můžu dostat žloutenku když jsem s dotyčným seděla v autě a daval mi peníze a dal mi pusu je to můj bývalý manžel a v pondělí mu zjistily žloutenku ....děkuji za odpověď...

nešťastná
1x

pracuji jako uklizečka v nemocnici,nedávno jsem se vinou nezodpovědnosti sester,které nechali otevřený kontejner na jehly,poranila o použitou stříkačku.Jelikož jsem na vysoce rizikovém pracovišti-dyalýza a v inkriminovanou dobu ze šesti pacientů jeden byl nakažen céčkem,mám strašný strach z nákazy.Začala jsem mít nějaké příznaky,co souvisí s nemocnými játry,byla jsem na odběrech,příští týden budou výsledky,ale myslím si,že to mé obavy jen potvrdí.Mám hrozný strach o své blízké,mám šestiletého syna,manžela,Je mi teprve 33 let,čím jsem si takový osud zasloužila?Dá se nakazit,pokud např.komár,co mě píchl píchne třeba mého syna?A mám vůbec šanci na úplné uzdravení?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/zdravotni-pojistovny/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=zdravotni-pojistovny

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 95 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce