@Kvasa DPDR syndrom je dokonce třetím nejčastějším psychickým onemocněním vedle deprese a úzkosti, takže rozhodně nejste sama. Taky jsem si prožila svoji epizodu depersonalizací a derealizací. Byla jsem schopna dvě hodiny sedět a čekat, až odezní vlnění a točení podlahy, to provázela jakási paralýza uvažování a pro malátnost neschopnost jakékoli činnosti, při chůzi mnou zmítala mořská nemoc. Bývalý přítel mi taktéž říkal, že velmi často se dostávám do stavů, kdy naprosto na nic nereaguju a musí počkat, až to ze mě opadne, aby se mnou vůbec byla řeč. Jelikož jsem byla velmi citově labilní a plačtivá, nakonec se se mnou rozešel.
V dnešní době DPDR nemám, vystřídala jej deprese, nicméně již si více uvědomuji svoje místo ve světě a zvládá se to lépe, současný přítel je vůči psychickým problémům o něco vnímavější, což mi také pomáhá. Důležité je vědět, že v tom nejste sama, že tady vždy pro vás někdo bude, i když máte opačný pocit. Oproti DPDR je deprese jakási jistota. U mne vlivem kolísání alespoň v tom, že mi za nějakou dobu bude o něco lépe. Při derealizace neustále tápete mezi jakýmisi záclonami, oddělení sklem či bublinou od zbytku světa. Tenkrát jsem se sebepoškozovala, prahla jsem totiž po jakémkoli záchvěvu reality, moje vlastní tělo jako by mi nepatřilo.
Abych přispěla k této diskuzi, nedávno mi taktéž byl předepsán Deniban, cítím se lépe než jsem čekala, avšak nevím, zda to přisuzovat léku. Objevuje se však u mě laktace a potíže s orgasmem. Byl mi předepsán místo Coaxilu pro svůj účinek na gastrointestinální systém. Obden jsem trpěla nesnesitelnými svíravými křečemi v břiše neznámého původu (přicházely i když jsem nebyla ve stresu nebo upravila stravu), no a zvládejte takto zkouškové. Můj psychiatr říkal, že mám účinek očekávat až po dvou třech měsících, snad se ale projevuje již nyní, jelikož ty křeče mírně ustoupily. Za to se prohloubila moje nespavost, plánuji vyzkoušet Neospan. Ale upřímně řečeno, bolest hlavy po třech hodinách spánku je o něco příjemnější než ta bolest břicha, při níž má člověk pocit, že jej trhá vejpůl.
Přeji všem hodně síly, je to těžký boj, zvlášť pokud se na vás svět dívá ne jako na nemocné, ale na lidi, kteří si psychické potíže snad vybájili z nudy či rozmaru.
Přidat nový komentář