Ahojte,tiež som bola zavisla na tramale vyše troch rokov,od 2. triedy na strednej po koniec prvého na vysokej ...začala sa to tým že sme to s kamarátmi chceli len vyskúšať...prvý mesiac som si to davala len každý treti den aj to len tridsať streknuti (celá polievkova lyzica),až sa mi zapacil ten stav byť stramalena... Po mesiaci som si zacala dávať už každý deň po skole za lyžicu, 45 strekov...samozrejme keď neboli kvapky tak tabletky..časom mi to prestalo stačiť raz denne,tak už nie len po škole ale začala som si davat aj ráno za lyzicu. Keď som mala iba tabletky tak som musela zjest šesť 100 mg tabletiek aby som zase bola vo svojom "s tramalenom svete" ...Ten pocit keď mi zacal ucinkovat tramal bol na neopisanie...mne to ziadny lekar nepredpisoval,tak som si Ho musela zhanat sama, niekedy to trvalo aj hodiny ale musela som ..tam kde ja bývam Ho mali na predaj iba cigáni, 30 strekov ma stalo 1 euro, tabletka 100 mg stala 1 euro.neskôr som si začala kupovat celu fľašku 96 ml Tramalu za 20 euro...celé dni som strávila behanim po ciganoch,,strašne nervozna lebo mi chybala davka.. so zábavy kvôli ktorej som Ho začala užiivat sa stala zavislost,bez neho som a už nevladala ráno postavit z postele,,ak som si do obeda nedala tak zacali prejavovat prvé abstaky...keď som nemala peniaze som brala z domu maso,kompoty..posledne mesiace som jedla 50 - 60 strekov ov rano,45 strekov naobed v skole,po škole dalsich 30 str. a keď som mala chuť tak aj vecer pri telke som si dala 20 stretkov, a keď som mala iba tabletky tak DESAŤ 100. Mg denne. Bez tramalu som si nevedela predstavit uz ani hodinu..tramal pomaly zdrazoval z 20 eúr postupne na 50 eur za 96 ml tralgitu.najhoršie na tom bolo že mi jedna fľaša stacila iba na tyzden...schudla som pri výške 178 cm z 54 kg na 49 kg,mala sproblemy sa vicikat, stolicu som mala dva krát za tyzden. Kamaráti sa mi vyhybali,ľudia ma začali brať ako dáku spodinu, "nic" len tramalistku ktora nevnima realitu,proste telo bez duše...samozrejme že aj rodicia to už vedeli že niesom čistá...začala som si uvedomovať že s tym musím prestat,telo mi po skoro tri a pol ročnom dennodennom užívaní zacalo slabnut,,tri mesiace som nemala menstruaciu,a ked mi mamina povedala že v noci ma trasie a chrcim,zo sna,a ona vystrašená ma budí a ja nic..15. JULA 2012 SOM POVEDALA DOST A NEDALA SI UZ ANI KVAPKU!!!.prvé dva týždne som nespala,nedalo sa mi lezat na bruchu,na chrbte ani na boku,nedalo sa mi sediet,nevládala som stáť , desať minút som sa strašne potila a potom zase ma triaslo od zimy,nevládala som nic,bolo mi zle, dostávala som neuveriteľné niekolko minutove boľavé kŕče po celých nohách,žalúdok ma bolel. .stale som myslela na to ako by sa mi uľavilo kebyze si dam tramal...nikto s kamaratou mi neveril že som prestala,ani sama som si neverila že to dokazem ale túžila som byť zas normalna....po troch týždňoch mi zacalo byť lepšie, už som sa konečne zas cítila ako človek.ostali mi sice vazne zdravotné aj psychické nasledky ale som konecne šťastná že je to už za mnou, už som OSEM mesiacov čista, a konečne som začala žiť ako normálne dievča,:-) ľutujem deň keď som skúsila tramal,...zavše si na tramal spomeniem, na ten stav, ale až teraz si uvedomujem že som bola hlúpa, čo som kvôli nemu stratila a. prezila ....
Přidat nový komentář