Zdravím. Taky jsem dřív hodně cvičil. Bojové a úpolové sporty. No a najednou křup. Týden se nic nedělo, normálně jsem cvičil dál a jednoho krásného dne jsem se probudil s šílenou bolestí v kříži, která vystřelovala až do malíčku na levé noze. Pomalu jsem ani nemohl chodit. Šel jsem na magnetickou rezonanci, protože jedině tam je detailně vidět co se děje. Žel, výhřez ploténky na dvou místech a docela znatelnej. Doktor mi řekl, že je možná operace (která se né vždy povede), nebo velice zdlouhavé rehabilitace. Jelikož jsem celý život "bojoval", tak jsem byl určitě pro cvičení. Přidalo se k tomu pár obstřiků kořene nervu, což docela pomohlo a cca po měsíci zázračně bolest zmizela a začal jsem se opět zařazovat do běžného režimu, tedy s opatrností. Po čase jsem už cvičil s činkama a cítil jsem se výborně! Občas se to ozvalo, třeba při změně počasí (cítil jsem se jako největší stařík), ale hned to zase odeznělo. Vydrželo co cca rok a půl a je to zase v hajzlu. Vrátilo se mi to s upgradem bolesti. Takže to vidím teď na obdobný postup. Určitě nedoporučuju jít na operaci. Musí totiž odstranit kus obratle, aby měl výhřez prostor a mohl se stáhnout. Při tomto krásném aktu Vám mohou zpřetrhat spoustu nervů a můžete trpět doživotně šílenými bolestmi bez nejaké větší změny. A nebo se operace zdaří a budete mít třeba 15let pokoj. Chci ale říct, že operace nic neřeší ikdyž pomůže. Nejsem doktor, ale mohu svědomitě říct, že to chce změnit životní styl a hlavně dbát na držení těla, dýchání do břicha. Celkově si srovnat tělo a dělat rehabilitační cviky. Mohu jen a jen doporučit cviky pana primáře Koláře, který si myslím že je špička v oboru a není mu rovno. Cviky se odvíjí od batolecí formy pohybu, která se postupně při dospívání ztratí a člověk začne mít špatné návyky pohybu a různě se, ač nevědomě, křiví. Takže je to jen na Vás. Mě je 24 let a nechci skončit někde na invalidce, nebo na vozíku. Někdy se ptám, proč musím mít už takhle brzo zmršen život, ale s tím už nic nenadělám. Chce se to jen přizpůsobit jinému režimu a bojovat. Takže přeju Vám hodně štěstí, dokud to znatelně nebolí, tak máte ještě čas s tím něco dělat. Přeji hezký den.
Přidat nový komentář