Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
Dobry den chci se zeptat jestli mužu darovat plazmu kdyš bych užival nějake vitaminy do posylovny na potporu svalstva ? Děkiji .
Může dárce krve začít darovat zároveň krevní plazmu? Jestli ano jak často?
Dobry den chci se zeptat jestli mužu darovat plazmu kdyš bych užival nějake vitaminy do posylovny na potporu svalstva ? Děkiji .
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je onemocnění hydrocefalus a zaléčená epilepsie překážkou v pravidelném darování krevní plazmy. V jednom centru jsem byla odmítnuta, avšak důvod mi přesně nebyl objasněn - "to si netroufnu" "buďte ráda..." byly argumenty paní doktorky :-(
Joli, nebylo to na Chodove? Totalne neschopna doktorka nebyla schopna rict proc? Ja to zazila dneska..
Zaléčená epilepeie je problém. minimálně v Brně. Nevzali mě kvůli tomu, i když jsem již cca 7 let vyléčená! Prý ten odběr může vyvolat znovu záchvat. Je zajímavé, že když jsem darovala krev, nikomu to nevadilo... Ale hydrocephalus nevím. Byla jsem tenkrát docela nakrknutá, protože ta doktorka ještě byla protivná... Hlavně, že když má někdo nízký tlak, tak ho nechají vyběhnout schody a pak mu ho změří, aby mohli ho napsat. Kamarádce to tak udělali a když tam byla poprvé, tak jí ho měřili natřikrát a potřetí už byla tak vystresovaná, že jí nevezmou, že už měla tlak normální. Přitom, ač má normálně nízký tlak, tak jí špatně nikdy není. Jen jí praskla podruhé žíla na levé ruce, tak jim dala pravou. A taky žádný problém. Ale se zaléčenou epilpsií mají problém.. :-!
Byla jsem prvně na darování krve a od té době (už téměř dva týdny) jsem nastydlá, k čemuž se přidal kvasinkový zánět. Mohl mi odběr narušit imunitu?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutné předem se objednat, pokud bych chtěla darovat krev v Opavě? Děkuji
Kdo chce získat více informací oheldně darování krve a vše, co s tím souvisí, tak doporučuji navštivit tyto stránky http://www.vzp.cz/klienti/programy-prevence/daruj-krev-s-vzp
Dobrý den, Má dárcovství plazmy nějaký vliv na svalstvo? Např úbytek, delší únava apod? Jde mi o to abych neztrácel svalovou tkáň nevědomky...
Dobrý den, myslím, že by to nemělo mít vliv. Samozřejmě byste měl asi jíst hodně bílkovin a jídla s obsahem různých minerálů, vitaminů, protože když tělu něco chybí, tak si tu energii bere spíš ze svalů než z tuku, ale to je jiný případ. Každopádně chybějící plazma se obnoví, i to množství látek v ní obsažených. Samozřejmě, pokud někdo chodí na plasmu pravidelně a nejí nic, co by připomínalo výživu (pouze hmotu na zaplácnutí žaludku), pak to asi nějaký vliv mít bude ;) ale vzhledem k tomu, že se bojíte o svaly, pak asi máte i nějak upravený jídelníček.
Dobrý den. V budoucnu bych chtěla darovat plazmu, ale četla jsem, že musím vážit minimálně 60 kg a já vážím jen 47 kg. Mohu tedy plazmu darovat? Děkuji ( odpovídejte prosím na email [email protected])
Dobrý den, můj manžel chodí darovat jak krev tak plazmu, dodržuje dietu 48 hodin, ale dnes mu u odběru řekli, že krevní plazma je kalná, že nedodržoval určitě dietu, jedl jen ovoce a zeleninu, udělala jsem mu špagety s kečupovou omáčkou, česnekem a majoránkou, bez oleje, nikde žádný tuk, pije buď vodu nebo kofolu,, ale já a dcera jsme nemocné, má nemoc ostatních v rodině vliv na krevní plazmu? nebo že by ten kečup? budu ráda za odpověď. Děkuji
12 hodin před odběrem jen suché pečivo, piškoty, ráno případně rohlík, chleba s marmeládou bez másla! Mě včera dostalo když jsem se objednávala na první dárcovství že mi řekla že si klidně můžu ráno dát máslo.. Skoro jsem jí seřvala, taťka, pravidelný dárce plazmy, mi řekl že bůh ví kdo tam seděl u toho telefonu, že prostě suché pečivo a hlavně hodně pít, a kofolu před dárcovstvím krve taky není dobrý nápad. Minerálku ( Hanácká, Magnesia)
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda-li mohu darovat plasmu, když jsem před půl rokem užíval kortikoidy, jsem lehký alergik na seno a na pyl a mám chronický zánět slinných žláz. Velice rád bych daroval alespoň tu plasmu. Předem děkuji za odpověď.
Zdravím, chci se zeptat, jestli můžu jít na další odběry plazmy, když beru léky na syndrom karpálního tunelu? Má to nějaký vliv nebo ne? Díky za odpověď.
Přemýšlel jsem o darování plazmy. Dřív se na každou nemoc pouštělo žilou, takže jsem si myslel, že se tím nemůže nic zkazit... Ale když to tady čtu, tak asi nepůjdu.
Dobry den,chci se zeptat,proc nemuzu darovat krevni plazmu,po vytrzeni zubu??co by se stalo,kdyby darce darovalplazmu,i kdyz mel treba pred dvema hodiny vytrhnuty zub
Přidat nový komentář