Čau, hele, nerada ti beru iluzi o dědičnosti nadváhy, ale k nadváze se dědí pouze dispozice. Pokud k ní máš dispozice a vydatně papáš, pak samozřejmě přibíráš. Myslím, že tenhle velký omyl, co putuje světem, hodně baculek využívá jako omluvu pro svá nadbytečná kila. Ani to třeba netuší a při tom je to dost oslabuje. První krok k tvé úspěšné redukci váhy je vymazat "jsem nešťastná, asi to nepůjde, protože jsme v rodině všichni tlustí, tak budu i já" a nahradit "já zhubnu a není, co by mi v tom zabránilo!" Až se ti tohle podaří, jez 5 - 6x denně s tím, že snídani si udělej normální, žádný malý zobání, když si nedáš dost do startu, večer splácáš všechno, co ti přijde pod ruku. svačina třeba za 2,5 - 3 hoďky nějaký ovoce nebo sypaný musli apod., oběd si dej se stejným časovým odstupem, buď nějakej "superfit" klidně nálož a nebo klasickej (klidně i svíčkovou s knedlíkem - ne každý den, samozřejmě, prostě co je k obědu, to si dej), ale menší porci. Rozhodně nehladov, 1. pravděpodobně to dlouho stejně nevydržíš, 2. zpomalíš si metabolismus a to nechceš, 3. budeš mít víc chuť na sladký! Pak odpolední svačinu (to je asi celkem fuk, ale sacharidy bys měla nechat spíš na to dopoledne, takže ovoce už spíš ne), třeba jogurt, když bude jeden, tak ani nemusíš křivit obličej nad něčim, co je hrozně bez tuku, při tom se to nedá skoro požít. No a večeře třeba zeleninový salát, tofu, jogurt, klidně vařený maso, vajíčko, něco bílkovinného, dej si to bez přílohy. A když půjdeš spát později, dej si třeba ještě hodinku-dvě před spaním klidně zase ten jogurt nebo uvařený vajíčko. A když se u toho i budeš správně pohybovat, nejde, abys nehubla. Já osobně nechápu, jak může někdo lítat do posilky nebo se hromadně potit na spinningu. Takže moje rada zní: choď! Všechny cesty, který jedeš tramvají nebo nevim čim, vyjdi o něco dříve a jdi pěšky. A když neni kam, běž na procházku. Jdi svižně, ale neběhej! Zbytečně se vyčerpáš, nic moc dlouho to nevydržíš a pak budeš hladová, unavená,.. Takže klídek. Každý den 30 minut chůze, třeba 2x do týdne klidně hodinu a aspoň jeden den si dej oraz a nechoď nikam. Těš se, jak budeš na koupáku pěkně štíhlá (samozřejmě, pokud začínáš v létě, tak třeba ke stromku). Prostě zvol si reálný cíl, pomůže ti to vydržet. Za chvíli si na tento režim zvykneš a půjde to samo ;-) Já si klidně dám i buchty a jim uplně normálně, možná trochu méně, než dřív, chodim a hubnu. Pak se na sebe podívej za půl roku, budeš šťastná! A ještě k tomu pohybu, jde hlavně o tepovou frekvenci - jako vodítko ti poslouží krásně disciplíny sportu: Sprint a běh na dlouhou trať. Jak vypadají sprinterky? A jak vypadají vytrvalkyně? Logika velí jít cestou vytrvalosti, chodit a dlouho. Když budeš vyvádět, běhat a uplně se zřídíš, akorát ti nabydou svaly. A to neni u holek uplně hezký, ne? Tak hodně štěstí, vše je na tobě!
Přidat nový komentář