Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?
tak ten ja žvykam pravidelně a nikod mi vtom nezabrani
Můj patnáctiletý syn hraje hokej.vzhledem k tomu že působí v extraligovém týmu,je tento sport velice fyzicky náročný.V poslední dobé se rozšířilo mezi kluky žvýkání tabáku tzv."moist snuff".Mezi mládeží jde trend,že tento druh tabáku je zcela neškodný.Pouze jim pomáhá při náročném a vypjatém zápase-necítí se prý unaveni,mají pocit uvolněnosti zkrátka jsou víc v pohodě.Ráda bych aby bylo někde možné si přečíst od odborníků jaké látky tento tabák obsahuje a jak negativně či pozitivně působí.
mozna vas to prekvapi, ale zvykani tabaku je tez velice nebezpecne. nevim, jake vsechny nebezpecne latky obsahuje, ale poproste syna, at vam krabicku s tabakem ukaze - dozvite se, ze tento druh tabaku zpusobuje rakovinu ustni dutiny (na krabicce to bude pravdepodobne v anglictine - mouth cancer).
Nadměrné žvýkání tabáku způsobuje paradontózu a celkově potlačuje regeneraci buněk organizmu. Je to minimálně stejná zátěž pro organizmus jako kouření.
Snus je supr věc. A ten kdo říká že je to stejně škodlivé jako kouření, má pravdu ale pouze když se snus bere extrémně často a se silnou dávkou nikotinu. Takže schrnuto- můžete být ráda že nekouří, nebo nejede něco horšího. Pokud mu i přesto chcete něco říct, řekněte mu ať to bere s mírou. Sám jsem vrcholový sportovec na špičkové úrovni a také beru snus, beru ho také kvůli tomu že obsah nikotinu v těle nikoho nezajímá, ale pokud bych hulil tak THC už ne trestné a nesměl bych dále závodit. Takže ještě jednou budte ráda že bere jenom snus
Mam doma hafec krabiček od snusu a ani najedné sem to nevyčetl(na krabičce od cigaret je to samý akorát s plícema)
Dobrý den, raád bych vás upozornil na to, že karcinogenní látky vznikají nedokonalým spalovaním tabáku v cigaretách, dýmká h a doutnících. Tabák sám o sobě není karcinogenní.
To je sice pravda, ale je prokázané že způsobuje rakovinu dutiny ústní, paradontozu, ztratu zubů atd. Radioaktivní záření také způsobuje rakovinu a nemusím ho nejdříve vykouřit.
No tak to pozor. Radiace funguje na úplně jiný bázi. Když pominu to, že existuje docela dost druhů radiace, jen řeknu že minimálně polovina nemůže žádným způsobem způsobit rakovinu. (tj. neionizující záření). A o tý půlce co může zapříčinit rakovinu: samotná částice která tvoří onu radiaci (např. rychle letící neutron) není karcinogenní. Rakovinu způsobuje u radiace náhodný střet onoho neutronu a buněčného jádra. Konkrétně srážka s nějakou důležitou částí DNA. Pak se ona požkozená informace kopíruje a kopíruje, funguje to na úplně jiné bázi. Radiace není zdaleka jediná věc která způsobuje rakovinu. Můžeme diskutovat i o tom, že oný tabák je radioaktivní, ale tato radiace nedokáže za normálních podmínek způsobit rakovinu. Rozhodně nejsem expert na stomatologii, ale řekl bych, že u kouření je důvod jasný. Nedokonalý spalování přináší spoustu špatných věcí; oxid uhelnatý, který je jedovatý a na krev se váže lépe než kyslík, dehet, a mohl bych pokračovat dál. U žvýkacího tabáku jde spíše o tlouhý kontakt agresivního tabáku se sliznicí.
Žvýkací tabák neboli snus je jeden z nejbezpečnějších příjmů nikotinu. Možnost vzniku rakoviny a to i ústní dutiny je sto krát né-li 1000 krát menší než u kouření nebo šňupání tabáku. Možnost vzniku rakoviny ( všeho druhu) je 0,01 %. Také je potřeba rozeznat rozdíl mezi nikopody(nikotinovími sáčky ) ž. Tabákem. U nikopidů je možnost vzniku rakoviny MIZIVÁ. Je tak pravděpodobná jako při užívání nikotinu vnitrožilně. Než budete něco psát zjistěte si prosím podrobnosti.
tak zakázaný není ani omylem, koupíte ho v každým tabaku, prodaj to každýmu, no dyť dnešní dobu znáte, je to tak s cigaretama, alkoholem atd. a ještě by jsem chtěl reagovat, že ani na jednom něco jako složení nenajdete!
doporucuji SKOAL!!ma hodne prichuti a druhu hrubosti.nejlepsi je LONG CUT.nejsilnejsi je asi copenhagen.taky se u nas da koupit neco,co se jmenuje macla a je to snad s alziru.hrozne to smrdi,ale ma to zajimavy najezd:-)to co jsi vyzkousel je asi nejaky dovoz ze svedska.neni to nic moc.nevim jestli se skoal u nas normalne prodava,ja ho mam z usa.
Tak zakázaný jo?? :-D tak to bych neřek když ho už rok kupuju nad školou na vinohradský. Dip normálně se skoal prodává a jenom macla. jo a prosim tě z jaký stránky si necháváš tabák posílat z usa?? a kolik tě to stojí?? díky za odpověď
jo zakazany je napr skruf coz je tabak pro prave zvykace a ne nake male deti co chteji jenom prichut ovoce a mint
Jj.skoal je fakt moc dobrej ;-)Mimo to jsou zmiňovaný Copenhageny,Wolfy,Skruffy,pak tady je dostupný jeden v takový černý krabičce ale ten nedoporučuju protože to je solidní bláto(myslím že Geneva se to jmenuje) :-DNo a výborný jsou taky Red Many (buď sypané,pytlíkové nebo klasické trhané velké listy) a Lancastery ;-)
neni to macla ale makla a neni to alžírský, ale belgický.. nesmrdí, jen třeba nevoní jako ty skoaly, ale zatím co jsem měl tak nejsilnější.. někdy mě to tak zničí, že si musim lehnout.. ale to bylo tak před půl rokem, žvejkám tak 10x deně a nic mi to většinou už nedělá :/ asi budu muset změnit značku xD chci skoal ale nemam ho kde sehnat =(
Skoal Long cut Berry Blend! Nejlepší žvýkací tabák imo. Bohužel u nás se prodává pouze ten ze švédska a ty jsou skutečně nechutný. Nech si něco dovést z ameriky.
zkus treba general nebo skruf , a nebo mas pak spis na chut a to je s prichutema treba rozinky a tak,
nejlepsí je SKOAL,doporucuji boruvku(berry blend) nebo vanilku ( vanilla blend) jsou to moc dobry tabacky,ktere jsou i na chut a krasne vas uvolni. a taky neni k zahozeni RED MAN ten ma taky dost prichuti,me od nej chutna skoro kazdy,je fakt dobrej,tyhle dve znacky jsou nej... Doporucuju...:) jinak taky hraju hokej a je to bezny,teda nesmi to zvejkat kazdej den trikrat,kdyz si da parkrat do tydne nic by se stat nemelo.!
Jo taky hraju hokej,občas si taky dám nějakej ten tabáček a nemůžu si stěžovat, prosim nevíte nějakou stranku na netu kde si ho můžu objednat? u nás ve městě ho nemají!díky moc lidi cusec
no tak určitě je nejlepši skruf . už žvikam 2 rok a ještě se mi nic nestalo dodava mi to potencial
druhu tabaku je ted uz i u nas pomerne hodne... a taky ruzny velikosti pytlicku. asi nejlepsim, ale taky nejsilnějším je SKRUF ( težko se shání ), SKOAL je vybornej s jablecnou prichuti, pak je tady dal SNUS a třeba GUSTAVUS, kterej ma fakt velkej a kvalitni pytliček... neco se da sehnat v praze, ale spis se vyplati si to obednat ve velkym množství z usa nebo svedska... pak se na tom da i pri prodeji u nas vydelat :o)
Skruf je nejlepsi ale tezko schani kdyz nebydlite v sraze nebo v brne RED MANA koupite skoro vsude... nebo drceny general je u nas myslim uz bezne k dostani...zvykaci tabak je lahudka:-* Jinak taky hraji hokej...
Zdravim vsedhny tabakovy priznivce helejtese ja zvikam kazdy den v praze to je k sehnani uplne bez problemu v jednom kramne takze mi tady nerikejte ze se to kupuje jenom ve svedsku!!!!!!!!!!!
SKOAL je nejlepší,Skruf nic moc a švédáky nebrat,je to bahno.Red mana jsem viděl i long cut a je luxusní.
V opave je totiz trafika kde maji skoro vsechny druhy tabaku jinak nej ¨je skruf pekne me na lede uklidni:D
prave sem se vratil s ottavy a kluci me tam naucili zvykat lahoda doporucu ju americky tabaky taky hraju hokej
Pětadvacet roku robim na šachtě,kde se tabák běžně hryže.NejlépeNová směs,která se zapálí,profoukne dýmem a pak skropí vodou a zalije slivovicí,nebo rumem.Vím,že to zní divně,ale kdo nevyzkoušel,tak tomu asi neuvěří :-)
Taky zbožňuju tabáček, ten slastnej pocit, co mě zaplaví, když si ho vezmu...., ale teď mám mimčo, tak už mám dlouhou dobu smůlu :((. Mě nejvíc chutná WOLF s příchutěma a nebo listový, který má chuť jako sušený švestky.. SKOAL je na mě dost drsnej.. A divím se, že ho v Praze mají, myslela jsem, že je u nás zakázaný.. Jak to, že ho teda nemají všude??
zdar, taky bych to zkusil. Hraju hokej a tak bych si trosku zvyknul - ake to je? a kdy to brat? dik a napiste nekdo - cau:)
Přidat nový komentář