Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.
Často se vyskytuje mezi lidmi mylný názor, že když je zmrzlina z rostlinného tuku, tak musí být zdravá. Aby si zmrzlina zachovala své vlastnosti a hned se na talíři neroztekla, nedají se použít jiné druhy tuku než kokosový nebo palmojádrový tuk, a ty hladinu cholesterolu rozhodně nijak nesnižují.
Některým lidem nedělá dobře, když je zmrzlina hodně studená. Jsou citliví na teplotní stres a ze zmrzliny požité v horku mohou mít i žaludeční křeče. Chladná zmrzlina může vadit také lidem s citlivými zuby a nemocnými dásněmi. Pozor však pokud máte v krku bakteriální či virovou infekci, studený nanuk může nemoc spustit.
Při výběru zmrzliny hlídejte obal, aby nebyl porušen a bylo na něm uvedeno složení v dané porci. Pokud jde obal špatně otevřít a je na něm led, mohla být zmrzlina v boxu rozmražená, pomnožily se v ní bakterie a po opětném zmrazení už není nezávadná.
Navíc ztrácí na chuti. Při koupi točené zmrzliny by si člověk měl hlídat kulturu prodeje, aby se vyhnul možné přenosné nákaze.
Více informací o energetické náročnosti jednotlivých druhů mražených pochoutek najdete rovněž v energetických tabulkách.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!
Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.
Přidat nový komentář