Jáhly jsou jediná obilovina, která se může kombinovat s ovocem. Kombinace ovoce s jinými obilovinami způsobuje kvašení. Alespoň tak jsem to četla v knihách o makrobiotice od těch nejuznávanějších autorů jak zahraničních, tak i českých. Některé recepty a rady, které jsem četla zde, ale tomu odporují. Navíc nejnovější poznatky nasvědčují tomu, že nadměrná konzumace obilovin zvedá cukr v krvi více, než samotný stolní cukr. Nejhorší je pšenice, jeji vyšlechtěné odrůdy obsahují podle nejnovějších zpráv 40x více lepku, než původní přírodní odrůda. A lepek lidský organizmus nesnáší, i když se to projevuje u každého v jiné míře, ale nesnášenlivost lepku má prý opravdu každý. A vyskytuje se samozřejmě i v celozrnných obilovinách. Navíc lepek obsahuje návykové látky, proto stoupá spotřeba pečiva. Vše podrobně popsáno v knihách Moučný mozek a Život bez pšenice. Co na to makrobiotika?
Přidat nový komentář