Na rozdíl od jiných zemí není u nás tak běžné, aby si Češi objednávali v restauračním zařízení například jen poloviční porci, případně si druhou nezkonzumovanou polovinu jídla nechali zabalit a odnesli domů.
Přitom pravidlo "Jez jen polovinu" (JJP) lze s úspěchem aplikovat právě na takové situace, kdy si jídlo nepřipravujeme sami. S jeho pomocí se daří snižovat příjem energie a dodržovat hubnoucí režim. Pokud se pravidlo JJP skloubí i se správným výběrem pokrmu, pak obava z nadbytečného příjmu je zbytečná.
Zdroj: ČTK
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!
Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.
Přidat nový komentář