Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.
Kromě mléka a mléčných výrobků je vápník obsažen i v dalších potravinách. Jsou to: růžičková kapusta, brokolice, květák, čínské zelí, mák, sardinky s kostmi, ořechy, sezam, tofu, mandle, pomerančový džus obohacený vápníkem, sušené fíky, pažitka, nať petržele, bílá fazole, cizrna, lískové oříšky.
Z kostí a zubů vápník naopak rychleji mizí, když konzumujeme příliš kyselinotvorných potravin: cukr, bílá mouka, káva, colové nápoje.
Více o tom, zda pít či nepít mléko najdete zde.
Káva může zuby nejen zbavit vápníku, ale také na nich zanechat barevné stopy.