Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.
Snídaně:
- Bageta 85
- Sladké (snídaňové) obilniny 70
- Celozrnný chléb 65
- Klasická zavařenina 65
- Palačinka pohanková 50
- Chléb otrubový 45
- Chléb černý německý 40
- Chléb žitný celozrnný 40
- Jogurt 35
- Jogurt light 35
- Marmeláda ovocná bez cukru 30
Nápoje:
- Pivo 110
- Coca cola 70
- Pomerančový džus průmyslový 65
- Šťáva z čerstvého pomeranče 40
- Přírodní jablečná šťáva 40
Přílohy:
- Brambory pečené v troubě 95
- Smažené hranolky 95
- Bramborová kaše 90
- Předvařená rýže 90
- Předvařená neslepitelná rýže 70
- Nudle, ravioly 70
- Brambory vařené ve slupce 65
- Bílá dlouhá rýže 60
- Normálně vařené bílé těstoviny 55
- Rýže basmati 50
- Rýže tmavá natural (hnědá) 50
- Špagety vařené al dente 45
- Těstoviny celozrnné 40
- Hrách sušený (vařený) 35
- Sladké brambory 50
- Planá (indiánská) rýže 35
- Sója (vařená) 20
Suroviny:
- Glukóza 100
- Rýžová mouka 95
- Mouka pšeničná 85
- Cukr (sacharóza) 70
- Maizena 70
- Krupice (mletá) 65
- Mouka z pohanky 50
Pochutiny:
- Burizony 95
- Med 90
- Corn flakes 85
- Popcorn (bez cukru) 85
- Chipsy 80
- Čokoládová tyčinka (typ Mars) 70
- Slané sušenky 55
- Máslové sušenky 55
- Sorbet 50
- Merlík chilský (amarant) 35
- Čokoláda hořká 70 % kakaa 22
- Fruktóza 20
- Burské oříšky 20
Ovoce a zelenina:
- Vařená mrkev 85
- Meloun vodní 75
- Tykev 75
- Brukev 70
- Kukuřice 70
- Medový meloun 65
- Banán 65
- Hrozinky 65
- Kiwi 50
- Čerstvý hrášek 40
- Hroznové víno 40
- Fazole červené 40
- Indická kukuřice 35
- Kukuřice indiánská původní 35
- Qinoa (vařená) 35
- Mrkev syrová 35
- Pomeranč 35
- Hruška,fík 35
- Meruňky sušené 35
- Mléko (polotučné) 30
- Broskev 30
- Jablko 30
- Fazole bílé 30
- Fazole zelené 30
- Čočka hnědá 30
- Cizrna (vařená) 30
- Čočka zelená 22
- Loupaný hrách 22
- Třešně 22
- Švestka, grapefruit 22
- Meruňky čerstvé 20
- Ořechy vlašské 15
- Cibule 10
- Česnek 10
- Zelenina kořenová, saláty, houby, rajčata, lilky, paprika, zelí, brokolice apod. 10
Zdroj tabulky GI: www.fzv.cz
Přidat nový komentář