Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.
Pivovarské kvasnice jsou proteiny , bílkoviny (46 %) produkované kvasinkou Saccharomyces cerevisiae, obsahově zčásti tvořené různými enzymy (zymázou, invertázou, maltázou, emulzinem, proteázami), glykolytickými nukleotidy, puriny, vitamíny skupiny B, polysacharidy buněčných stěn a buněčného obsahu.
Účinky
Kvasnice snižují nadměrné vylučování vody do střevního obsahu při infekčních průjmech a zároveň podporují aktivitu enzymů (maltázy, laktázy, sacharidázy) a zmírňují tak průběh průjmů. Mohou stimulovat uvolňování insulinu při diabetu.
Dávkování
Běžná dávka je 6 gramů denně.
Použití
Jsou užívány při průjmech, ztrátě chuti, chronickém akné, premenstruačním syndromu, furunkulóze a diabetu. Jsou bohatým zdrojem vitamínu B a proteinů.
Nežádoucí účinky
U citlivých jedinců se mohou objevit bolesti hlavy, střevní potíže, plynatost a alergické potíže.