Potravinářská legislativa má dva hlavní úkoly. Je to jednak ochrana spotřebitele před zdravotními riziky, jednak ochrana spotřebitele před ekonomickou újmou, která může být spojena se spotřebou potravin. Je zajímavé, že oba požadavky v sobě zahrnují i kódy "čísel E"...
Dobrý den, syn 8 let. Měsíc střevní problémy. Průjem, bolest břicha, nevolnost bez zvracení. Dětská doktorka udělala krevní obraz, stěr, ultrazvuk břicha vše v pořádku. Ať dávám Biopron, že se to určitě zlepší. Napadlo mě,jestli to nemá z potravin. Po konzultaci s doktorkou jsem na pár dní vysadila lepek a hned mu bylo líp. Asi po týdnu snědl pečivo a do 3hodin mu bylo špatně a druhý den žlutý průjem. Udělala jsem to ještě jednou. Bez lepku zlepšení po lepku průjem. Ješte mu bylo špatně i po mléku. Říkám to dětské doktorce a ona ať se objednám na alergologii. Tam udělali odběr krve na vše možné. Opět vše v pořádku, lepek i celikalie vyšlo negativně. Před odběrem dietu nedržel. Paní alergo doktorka povídá, že když mu to dělá bez lepku dobře, ať to drží 3 měsíce a pak ať zas zkouším pomalu lepek přidávat. Je to správný postup? Je možné že by byl jen nějak podrážděný a takhle na lepek reagoval? Teď po držení bezlepkove diety trvalo asi týden, než se potíže zklidnili a po 14 dnech už celkem v pořádku. Děkuji za Váš názor. Jana
Přidat nový komentář