Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Jak připravit pokožku na dovolenou?

(23. června 2024, Redakce Ordinace.cz | přečteno: 315x )

Dobrý den. Prosím, jaké vitamíny je vhodné užívat před odjezdem na dovolenou k moři? Mám dost citlivou pokožku, která se hned spálí. Také prosím o doporučení krému na opalování a po opalovaní? Děkuji.

Otázky a odpovědi
shutterstock.com

Odpověď

Dobrý den, obecně se doporučuje minimálně dva týdny před odjezdem na dovolenou se zaměřit na zlepšení kvality pokožky. Používejte tedy pravidelně tělový peeling a následně aplikujte vysoce hydratační tělové mléko. Každý den je vhodné pokožku ošetřit speciálním přípravným sprejem pro nastartování procesu opálení od značky Institut Esthederm (ESTHEDERM Bronz Impulse Spray 150 ml), aby se při kontaktu s prvními intenzivními slunečními paprsky kůže nespálila či jinak přehnaně nereagovala.
Co se týká vitaminů, tak je vhodné užívání doplňků stravy s Beta-karotenem nebo jeho kombinaci s vitaminem H (biotinem), E a dále s minerály selenem a zinkem.
Krém na opalování bych zvolila buď EUCERIN SUN Ochranný krémový gel na opalování proti sluneční alergii Sun Allergy SPF 50+ 150 ml nebo ESTHDERM Adaptasun Sensitive Protective Body Milk Strong Sun 200 ml a po opalovaní EUCERIN SUN Regenerační gelový krém po opalování Sensitive Relief 200 ml nebo ESTHEDERM Tan Enhancing Lotion 200 ml. Vše je určeno na velmi citlivou pokožku se sklonem k alergii a časnému spálení.  

Na otázku odpovídali

lékárníci


Lékárnici z lékárny Prima v Chrudimi

Pokud i vy potřebujete poradit, pak stačí jednoduše vložit svůj dotaz do poradny Zeptejte se lékárníka na Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Anketní otázka

Zatím hlasovalo 134 lidí
reklama https://www.facebook.com/receptnavirozu

Mohlo by vás zajímat

Kombinace solária slunce

Nekde jsem cetla, ze by se nemelo navstevovat solarium a v brzke dobe slunit na slunci. Je to pravda, mohlo by to telu nejak uskodit? Diky

Vyrážka od slunce

Dobrý den, mám dva problemy které mě ted hrozěn trápí, po slunění se mi ted udělala menší červená vyrážka na místě , kam zasáhlo sluníčko,je to jako by červené, ale furt se někde z toho musim drbat a i v noci je to nepříjemné.Nikdy před tím se mi to nestalo a asi jsem to s tim sluněním přeháním.Prosim co ted s tim drbánim- tedy s tou vyrážkou??Další je problem ten, že taky s emi dělají ruzně pupínky v obslasti třísel, koupila jsem si ted bikiny veet duo, a zajímá mě, jesi nevíte jesi to s nim je bez problemů a jaké délky by měly chloupky dosáhnotu pro dálší depilaci??předem dkěuji za vaši odpověd!!

Na formě opalovacího přípravku nezáleží, důležitý je ochranný faktor

Chystáte se na nákup nového opalovacího krému a nevíte, který je ten pravý? Pak vězte, že důležité je jen to, aby vám byla jeho konzistence příjemná a ochranný faktor odpovídal vašemu fototypu.

Ochranný sluneční faktor (SPF)

Je pravda, ze cim vyssi ochranny slunecni faktror je na opalovacich kremech uveden, tim dele bude trvat nez se krasne opali? Predem dekuji za odpoved

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce