V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.
Kniha obsahuje konkrétní tipy a recepty na snídaně, obědy a večeře se stejnou energetickou hodnotou (snídaně cca 1000 kJ, hlavní jídla cca 1500 kJ), které navíc mají výhodný poměr živin (bílkoviny, sacharidy, tuky) pro hubnutí a udržení váhy.
Čtenář zde nalezne i nápady na svačiny, nízkoenergetické mlsání a tipy, jak jíst mimo domov – nezbytné informace o energetické hodnotě a složení jídel v restauracích a jídelnách. Recepty jsou určeny těm, kteří chtějí bez pocitu hladu hubnout nebo si váhu udržet, je však jednoduché dotvořit jídlo pro celou rodinu.
Oproti běžně předepsaným dietám je možné kombinovat mnoho variant konkrétních denních jídelníčků, které si každý může sám a jednoduše vybrat a připravit podle své chuti.
Kniha také seznamuje podrobně s glykemickým indexem potravin – jak ovlivňuje hubnutí, jaké potraviny vybírat, jak glykemický index snižovat.
Hubneme s rozumem v praxi – glykemická kuchařka, Iva Málková, Jaroslava Štochlová K dostání u dobrých knihkupců (distribuje Grada Publishing, a.s.) Objednávky a ukázky z knihy možné také přes: www.smartpress.cz Telefonické objednávky na tel: 608 265 336 |