Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Mně se v době výskytu chřipkových onemocnění dost slušně osvědčil obyčejný zázvorový kořen, kupuji ho jak v sušené podobě ve zdravé výživě, je dobrý jen tak na cumlání, ale má to jednu vadu, je dost přeslazený... Proto vařím tzv. zázvorový čaj, kořen prostě omyji a nakrájím na slabé plátky - nebo nastrouhám na struhadle- přeleji vroucí vodou a nechám chvíli louhovat, dosladit lze medem, přichutit citronovou sťávou a ono to i dobře chutná.
K dezinfekci celého těla je dobrý i šalvějový čaj, prostě bylinky za okny mají stále co říci.No, musím běžet zalít hrneček se zázvorem, přeji sluníčkový den, E. Janoušková