Žiji s cukorovkou již 28 let a troufám sí říci, že těžiěště úspěšné léčby je v dodržování diety, která se na průběhu nemoci rozhodujícím způsobem podílí. Píchám si inzulín již téměř 15 let, z toho t.zv. dlouhý Naposledy BASAL2x denně. při němž se mi dařilo držet glykemii ráno na lačno mezi 4 až 7 mmoll, ale přes den se ty hodnoty dostávaly až na 12 - 14, což pochopitelně bylo špatné. Před 8 až 10 lety se mi začaly odchlipovat sýtnice a vlivem TK praskat v očích cévky. po 5 až 7 laserových operacích na specielním pracovišti FN na Karlově náměstí ase mi zrak spravil, ale při každé dietní chybě mi výrazně vuzrostla glykemie. Nyní již 1/4 roku jsem změnil dietu, tj. omezil tuky, glycidy a některé další potraviny. Píchám si 4x denně inzulín, přes den přžed jídlem 3x "rychlý" a na noc ten pomalý a celkově se mi glykemie zlepšila na hodnoty od 4,0 až po 7,0 i po jídle. Přitom jsem snížil váhu o 4kg aniž bych poxciťoval hlad a jím 6x denně. Ovoce a zelenina s luštěninami je na 1. místě, ale nevyhýbám se ani některým "zakázaným" potravinám. Především v malém množství!!! Jestli jsem měl před upravenou léčbou HbA 1c 6,3%, tak za 8 týdnů nastal po úpravě výrazný pokles této hodnoty na 5,0%. Pro zajímavost to to bylo 4 dny po Novém roce. Tak tedy Nežrat, nejíst vše a dodržovat pravidelnost !!!.
Přidat nový komentář