Laura, nechcela som ťa vydesiť. S tým liekom mám osobnú skúsenosť. Pri vypití 1 decka bieleho vína som bola ako po litri tvrdého alk. Zuby sa mi behom roka pokazili a pri opaľovaní som sa celá vyhádzala, až po rozhovore s lekárom, som sa dozvedela, že to boli u mňa nežiadúce účinky. Okamžite mi liek vysadil. Ja som bola sprostá, lebo keď idem k lekárovi, nemám bučať do vreckovky, ale PÝTAŤ SA aký liek mi predpisuje a či by ho bral on sám, keby trpel úzkosťou, atď. Lekár na pacienta obyčajne nemá veľa času, tak za päť minút zmení liek a ty čakaj mesiac, čo to s tebou urobí. Nechcem tým lekárov zhadzovať, alebo tvrdiť, že im neverím, ale ako pacient mám právo dozvedieť sa čo mám do seba pár mesiacov pchať. Laura, ak chceš piť, tak pi. Chápem, že na stretku sa to bez alk. neobíde, no, radšej si v ten deň liek nezober, dobre? Neriskuj. Vynechanie jednej dávky nie je také škodlivé, ako prípadný kolaps...a, potom, vysvetľuj všetkým, že berieš AD a nesmieš piť... Zložitá situácia, no je to na tebe. Drž sa, a hlavne neboj sa, zvládneš všetko, len buď ROZVÁŽNA. Len pre informáciu, ja sa na úzkostnú depresiu liečim už cca 20 rokov. Predpísali mi strašne veľa liekov, nejdem ich menovať, je to zbytočné. Dlho som bola pokusným králikom farmaceutických firiem, dnes som už (asi) zrelšia, snažím sa z toho dostať malým množstvom liekov a, predovšetkým túžbou žiť normálne. Musím to dokázať, dokážem to!
Pekne ťa pozdravuje Katka.
Přidat nový komentář