Ahoj Kačko.Myslím si,že Tvoje úzkost pramení z toho všeho nového,co Tě čeká v souvislosti se stěhováním.Věřím tomu,že až to vypukne a Ty se prvně rozhlédneš po nově zařízeném bydlení,až si tam s manželem vytvoříte takové to "domácí teplíčko,"až za Vámi bude vidět kus poctivé práce,až pominou všechny ty starosti se stěhováním a zařizováním všeho souvisejícího,tak že se Ti tam bude líbit a budeš z toho mít radost a potěšení.Myslím si,že v takovémto případu,by byl asi nervózní každý,trvalá změna prostředí,nové zvyklosti,sousedské vztahy,to všechno má na psychiku člověka jako jsme my velký vliv,mnohem větší,než na lidi,kteří naše problémy nemají.Nedělej si hlavu z toho,že se zatím nedokážeš radovat. ČekajíTě starosti a i když rozumově víš,že budeš žít v lepším prostředí než dosud,nedovedeš si to zatím představit,máš v sobě jakýsi blok,který se tomu všemu brání.Je to při našich problémech normální a pokud je člověk založením konzervativní,podvědomě se všem závažným změnám brání,i když ví,že mu přinesou užitek.Třeba až se začnete stěhovat,budeš mít tolik starostí,že na úzkost a třes nebudeš mít ani čas a hned se to všechno začne obracet k lepšímu.Já mám tu zkušenost,že pokud se dokážu nějak zaměstnat,nemám čas se zabývat sám sebou a až si teprve "lehnu na gauč"tak se to ve mne někdy začne mydlit.Pokaždé to sice nefunguje tak,jak jsem popsal,ale víceméně ano a to beru jako pozitivum.Taky mám stavy třesu,vnitřní nervozity,ta naše léčba je opravdu během na dlouhé trati,zrovna dnes mám jít zahrát ke známým na narozeniny a od rána se bojím,že mi tam nebude dobře,stále to od sebe odháním a snažím se být v klidu.Zatím se mi to celkem daří,ale chybí mi ta jistota,po které všichni tolik toužíme,totiž,že si to tam užiju bez potíží.Je to prostě přesně tak,jak jsem se zmiňoval v minulém příspěvku.Jednou jsi se tady zmínila o tom,že máš hodného muže,tak věřím,že Ti pomůže a že Tě podrží.Já osobně Ti věřím,věřím,že to dokážeš,zvládla jsi dovolenou,zvládáš práci,tak proč bys neměla zvládnout stěhování.Určitě jsi duševně silná a citlivá žena,jsi inteligentní,umíš nad problémy přemýšlet a rozebírat je a to ber jako pozitivní dar,protože to mnoho lidí nedokáže.Zkus si třeba na kus papíru napsat,co všechno pozitivního Tě v novém domě čeká a každý den se k tomu vracej a uvidíš,že to zvládneš.Vždycky,když mám nějaké obavy z toho co přijde,tak když to pak prožiju,říkám si:"Jo,měl jsem z toho strašnej strach,prožil jsem si před tím díky své nemoci svoje,ale nakonec jsem to zvládl,byť třeba s nějakými mírnými problémy,ale zvládl jsem to a to je pro mne motor do budoucna.My se prostě musíme dobíjet i takovými maličkostmi,které by zdravému člověku přišly směšné.Musíme si uspořádat své vlastní já tak,aby jsme měli sami ze sebe dobrý pocit,abychom se dokázali pochválit i za úplnou pitomost.Musíme se učit střádat v sobě zdravé sebevědomí,kterým budeme postupně ničit to,co ničí nás.Upřímně Ti přeji,abys vše zvládla s pozitivní myslí.František.
Přidat nový komentář