Zdravím všechny.Kačko,to mne těší,že máš tak vřelý vztah k našemu malebnému kraji.Já zase,jako malej kluk a později i pubescent,jsem toužil po životě v Praze.Vždycky jsem všude říkal,že si jednou postavím vilu na Ořechovce.No,nevyšlo to,život mne nasměroval jinam.Co se týká úzkostí,to je i můj problém,občas se obávám toho,co mne čeká,obyčejně je to nějaká konkrétní věc,jako schůzka,nebo setkání s přáteli.Taky pro mne někdy nebývá jednoduché cestování v rámci zaměstnání,protože nesedím pořád jen v kanceláři,ale musím taky vyrazit do terénu.Ten můj obvod je docala obsáhlý,jezdím až na Vysočinu a také do Českých Budějovic,no a někdy,když mám slabší chvilku,tak jsem na pochybách,jestli mne nepřepadne panická ataka.Já vím,že to časem odezní,ale znáš to,jak to začne hlodat v hlavě,je to čím dál neodbytnější.Nejbezpečněji se cítím doma,ve svém bytě,i když je někdy samota zlá,já jsem si na ní už tak zvykl,že mi ani nevadí.Je fakt,že kdyby se se mnou něco stalo,tak mi v ten daný moment nemá ani kdo pomoct,tyhle myšlenky mám vždy,když je mi mizerně.Ale zase jsem rád,že svoje stavy na nikoho nepřenáším,prostě si to protrpím,bez toho,že by okolo mne někdo chodil a vyptával se,co mi je a nevěřícně nademnou kroutil hlavou.Mám přítelkyni,která bydlí o patro výš nad mým bytem,(a pak,že co je v domě,není pro mně),žije taky sama,rozvedená,děti už má dospělé,máme se moc rádi,ale společné soužití už by pro nás asi po těch letech samoty nebylo.Jsme spolu kdykoli se nám zachce,ale oba potřebujeme i svoje soukromí a "svůj klid" a takhle nám to oběma vyhovuje.Dokážeme se navzájem podepřít,jsme oba komunikativní,takže si máme stále co říct.Ale nic to nemění na tom,že když je mi bídně,zavřu se radši doma a "tiše trpím".Jinak mám stejnou zkušenost,jako Ty,pokud se začnu moc pozorovat,raději se snažím nějak zabavit,protože vím,že by to jinak vedlo k další atace.Lenko,každé lidské tělo si na AD musí řádně zvyknout,i když je člověku delší dobu dobře,tělo stále ještě není naladěné na pozitivní notu.Proto se nevyplácí,v momentě,kdy se začnu cítit dobře,začít AD vysazovat,protože to je nejlepší cesta k recidivě.Mně se přesně tohle stalo a ne jednou,ale dvakrát.I proto jsem nedávno radil Anně,aby ještě nějakou dobu dobu s vysazováním AD počkala.4 dny užívání AD nejsou nic.Všichni potřebujeme,aby nám bylo dobře,ale chce to hodně času,nejméně měsíc.Buď trpělivá,i když je Ti zle,úleva se dostaví,ale nebude to určitě hned.Kájo,pozorování a zkoumání se,patří k těm stavům,které prožíváme.Mám přesně ty stavy,jak o nich píše Kačka,nemůžu se někdy ani večer dívat na zprávy v televizi,všechny ty bouračky,(i když se tomu ani nedivím,protože nad tím,co se děje mnohdy na našich silnicích opravdu zůstává rozum stát) vraždy,lidská arogance atd. se na mne podobně jako na Kačku přenášejí.Pak je mi z toho nanic a začnu přemýšlet všeobecně o smyslu života,dostanu vztek z lidské nezodpovědnosti,z toho,jakýma pitomostma se zabývají naši "mocní",zkrátka mnohdy si radči něco přečtu,nebo pustím muziku. Moc Ti přeju,aby se Ti ulevilo,jsi ještě mladá a máš život před sebou.Martine,bolest hlavy jsem ze začátku užívání Asentry pociťoval taky.Asi po měsíci vymizela,ale občas se objeví i nyní.Je to ale ve velmi snesitelné míře,asi tak,že jako víš,že tě pobolívá hlava,ale dá se s tím fungovat,bez toho,že by sis musel vzít něco proti bolesti.Co se týká chuti k jídlu,to je snad dobře,že jí máš,ne?Mnoho pacientů,při užívání AD moc chuť k jídlu nemá,alespoň určitě na začátku,kdy jim není zrovna do zpěvu.Pálení žáhy může souviset s užíváním AD,než si na léky tělo zvykne,nějakým způsobem se jim brání.Ale určitě by bylo nejlepší,kdyby ses o tom poradil s lékařem.František.
Přidat nový komentář