Ájo - moc děkuji za uznání,velmi mne to potěšilo.Marto,já mám taky občas strach,že se mi ty stavy vrátí,jak jsem napsal už mnohokrát,chce to čas a trpělivost.Tahle léčba je opravdu dlouhodobá.Mám zkušenost,že mě ten strach z toho,že to na mne zase přijde,neopouštěl ani v období,kdy jsem léky nebral a bylo mi úplně dobře.Zkrátka je to v hlavě zakódované a dekodér se rozbil.....S tím se musíme naučit žít.Pokud se cítíš neklidná,konzultuj to s lékařem,jistě existuje celá řada léků,po kterých se člověk uklidní,nezabírá - li Ti Neurol,je třeba zkusit něco jiného.Není ostuda jít k doktorovi a svěřit se mu se svým trápením,on je tady přece od toho,aby pomohl.Je to úplně stejné,jako když máš chřipku.Karkulko,děkuji Ti za přání k svátku.Pokus o sebevraždu není ostuda,je to vyvrcholení všech potíží,které už člověk nedokáže pocitově zvládat.Jsem rád,že se Ti to nepovedlo a že máš podporu ve svém muži.To je moc důležité.Držím Ti palce,aby Ti bylo jen a jen líp a aby Tě už nikdy v životě nenapadlo si sáhnout na to nejcennější co všichni máme.Co se týká zubaře,dokážu se vžít do Tvé situace,ačkoli já z něj strach nemám.Zkus třeba požádat manžela,jestli by tam nešel s Tebou(myslím tím až do ordinace),určitě by jsi cítila jeho podporu a přineslo by Ti to alespoň částečnou odvahu a uklidnění.Zkus sama sebe přesvědčit o tom,že vlastně o nic nejde,že to nebude bolestivé.Já Tě chápu,vím,že se mi to tady radí,ale pokud se tomu úplně poddáš,bude to to nejhorší řešení.Kačko a Hanko - Začal jsem se léčit před sedmi lety.To jsem prožil první panické ataky.Užíval jsem CITALEC 20mg.Bral jsem ho zhruba třičtvrtě roku.Byl jsem si jistý,že jsem se vyléčil a že mne to již nikdy nepostihne.(Jak naivní a bláhové).Do roka se situace opakovala.A já po roční léčbě,jako bych se nepoučil z minula, zase v domění,že jsem v pohodě, začal léky vysazovat. Skoro tři roky jsem se cíti docela dobře,ataky jsem neměl,občas jsem byl na pochybách,jestli se zase nevrátí,ale dokázal jsem tyhle myšlenky odehnat a žil celkem v pokoji.Letos na začátku léta,mne to ale dostalo znovu.Takže mi doktorka napsala znova CITALEC 20mg.Po téměř dvou měsících užívání,jsem nepociťoval nijakou úlevu a tak jsem zašel k lékařce a ta mi sama,bez toho,že bych o to žádal (i když jsem to měl v úmyslu) změnila medikaci.Takže nyní beru Asentru 50mg a to jednu ráno.Ze začátku jsem si pomáhal Neurolem a to tak,že jsem bral vždy jeden na noc.Když mi přes den bylo mizerně,čekal jsem vždy až toho nejzaššího okamžiku,kdy už jsem měl pocit,že to opravdu nezvládám a Neurol jsem vzal.Během necelé hodiny mi zabral a já s pocitem,že to díky němu dokážu zvládat nabýval sebevědomí.V tom případě,jsem ale už večerní dávku nebral.Po asi třech týdnech mi doktorka poradila,abych přestal brát Neurol večer a užíval ho jen,když se nebudu cítit dobře.V podstatě by se dalo říci,že Neurol už dobře měsíc nepotřebuji vůbec.I když jednu tabletku u sebe stále nosím,pro všechny případy.Takže nyní jsem na Asentře a po všech těch zkušenostech z minula ji nehodlám po nějakém roce zase vysazovat,i kdyby mi bylo sebelíp.Jak jsem tady už jednou uvedl,je mi 48 a možná je to u mne otázka doživotního užívání.Myslím,že je důležité,mít lékaře,který člověka pochopí a je ochoten přistoupit i na pacientův názor.Já to štěstí mám a Vám všem přeji totéž.František.
Přidat nový komentář